Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Beyhan Yeter'in kafile başkanlığında yaklaşık 40 öğrencinin katıldığı ve Ziraat Fakültesi öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Mustafa Şahin ve Yrd.Doç.Dr.Mikail Özcan ile Arş Gör. Fatma Nida Çoban, Arş Gör. Gülay Zülkadir'in de eşlik ettiği gezi programı 27 Mart 2014 tarihinde günübirlik olarak yapıldı. 

Ceyhan nehrinin doğduğu yer olan Elbistan ilçesinde ki Pınarbaşı'nı da ziyaret eden kafile Afşin Meslek Yüksek Okulu'nda ikram edilen öğle yemeğinin ardından Afşin Eshab-ı Kehf külliyesine geçtiler. Rehber eşliğinde külliyeyi gezen ve rehberin Türk halkı tarafından 7 uyurlar olarak bildiği Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş, Kefeştatayyuş ve köpekleri Kıtmir hakkında verdiği bilgileri can kulağı ile dinleyen öğrencilerin menmuniyeti gözlerinden okunurken gezi ile alakalı bir açıklama yapan kafile başkanı Yrd. Doç.Dr. Beyhan Yeter; bu tür gezilerin öğrenci belleğinde çok güzel izler bıraktığını, bu vesile ile tarihimiz ve medeniyetlerimiz hakkında oldukça yararlı bilgiler edinildiğini dile getirerek; “Üniversitemiz böylesi programlarla öğrencilerimizin sosyal ve kültürel yaşantılarına olumlu katkılar sağlamaktadır. Eshab-ı Kehf hem İslam âlemi hem de Hıristiyan âlemi için çok şeyler ifade etmektedir. Burada yaşananlar Allah'ın bir mucizesi, bu mucizenin adını herkes bilir ama nerede yaşanmıştır ve nasıl bir olay olmuştur pek çok kişi bilmez işte bu gezi bu sorulara da cevap vermesi bakımından çok önemlidir. Öğrenciler hem tarihi bilgilerine yenilerini ekliyor hem de Kahramanmaraş'ın saklı güzelliklerini görme fırsatı buluyor, bu hizmetleri izin Üniversitemize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Geziden duydukları menmuniyeti dile getiren öğrenciler ise bu geziye vesile olan herkese çok teşekkür edip bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek Kahramanmaraş'a döndüler.