KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Amfisi’nde gerçekleştirilen programda, Daıkın-Türkiye Firması "Buhar Kazanları-Havalandırma İklimlendirme Çözümleri" konusunda eğitim semineri verdi. 

Seminere Daıkın Adana Bölge Müdürü Kerim Caymaz, Satış-Proje Mühendisi Fatih Diker ve Daıkın Kahramanmaraş Professional Temsilcisi Makine Mühendisi Orhan Ercan konuşmacı olarak katıldı. Sadece teknik bilgilerin aktarılması ile sınırlı kalmayan eğitimde, Makine Mühendisi adayı öğrencilere iş başvurusu yapma ve çalışma hayatında piyasa beklentileri konusunda da yararlı bilgiler verildi. 

Son derece geniş bir çalışma yelpazesi olan makine mühendisliğinin, çalışma alanının öğrencilik sürecinde belirlenmesi gerektiğini ifade eden Daıkın Adana Bölge Müdürü Kerim Caymaz “Firmalar açısından hangi üniversiteden mezun olduğunuzun artık hiçbir önemi yok, kendinizi geliştirmeniz, hem teknik bilgi hem de sosyal anlamda gelişiminiz firmalar için çok daha önemlidir” diye konuştu.

Daıkın Kahramanmaraş Temsilcisi Makine Mühendisi Orhan ERCAN ise hem şehrin hem de Isıtma-Soğutma sektörünün Makine Mühendislerine çok ihtiyaç duyduğunu belirterek ”Sizin fiziki koşullarınızı ve laboratuvarlarınızı gezip gördüm. Bizlerin aldığı eğitimden çok daha iyi koşullara sahipsiniz. Size düşen bu mesleğin hakkını verip iyi mühendisler olarak piyasaya çıkmanızdır. Sizleri bekliyoruz. ” şeklinde konuştu.