KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu yaptı. “Türkiye’de yaklaşık 3 milyon misafirimiz var” diyen Kurtoğlu, bu sayının yaklaşık 2,5 milyonunu savaş ve baskılar sonucu göç etmek zorunda bırakılan Suriyeli misafirlerin oluşturduğunu belirtti. Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, “Elbette sorunlarımız var, fakat el birliğiyle bu sorunları çözüme kavuşturacağız. Bu toplantının bu sorunların tespiti ve çözümünde fayda sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci de bir konuşma yaparak öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.  Üniversitemizde şu an 707 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Rektör Deveci, daha fazla yabancı uyruklu öğrencinin eğitime katılabilmesi için, KSÜ Türkçe Öğrenme ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü(TÖMER)’nün Türkçe kurslarına katılan öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

TÖMER’in ücretli kurslarının yanı sıra, öğle aralarında 1 saatlik ücretsiz kurslar vererek öğrencilere uygulama imkânı tanımak için çalışma yapacaklarının müjdesini veren Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, “Burada edindiğiniz bilgileri ülkelerinize götürün, size asıl oralarda ihtiyaç var. Bizim kapılarımız her türlü bilimsel çalışmanızda sizlere açık olacak. Sizleri bu manada her zaman misafir etmeye hazırız.” diye konuştu.

Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürü Harun Demirkol ise bu toplantının yapılmasına destek olan Rektör Deveci ve üniversite çalışanlarına teşekkür etti. Yabancı uyruklu öğrencilere seslenen Demirkol, ”İl Göç İdaresi Müdürlüğü sizin eviniz. Her türlü soru ve sorununuzu bildirmek için kapılarımız sizlere açıktır.” ifadelerini kullandı.

KSÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadi Gedik de TÖMER faaliyetlerine ilişkin katılımcıları bilgilendirirken, şu an 100 öğrenciye Türkçe kursu verdiklerini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yabancılar Grup Başkanı Ferhan Demir, Uluslararası Koruma Grup Başkanı İsmail Bozdağ ve KSÜ Dış İlişkiler Birimi Uzmanı Özlem Nalbantbaşı, yabancı uyruklu öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Bilgilendirme toplantısı verilen kokteyl ile son buldu.