KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını IEEE Öğrenci Toğluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Şekkeli yaptı. Konuşmasına Ankara’da yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı dileyerek başlayan Şekkeli, genç girişimci adaylarına seslenerek “Girişimci, inovatif ve hareketli bireyler olarak kendinizi yetiştirin” diye konuştu.
Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş ise, Ar-Ge ve fikri haklar konularında istatistikî bilgileri slaytlar eşliğinde katılımcılarla paylaştı. Ar-Ge fikri haklar konularında kat edilmesi gereken çok mesafe olduğunu kaydeden Güneş, Üniversitenin ve Kahramanmaraş Teknokent’in ar-ge ve proje verilerinin önemli bir artış kaydettiğinin ve bu doğrultuda endeks ve sıralamalarda önemli başarılar elde edildiğinin altını çizdi.
Açılış konuşmalarının ardından 2009 yılında en iyi 10 genç girişimci arasında gösterilen, ilk şirketini üniversite 2. sınıfta kuran ve 30 yaşında 7 şirkete ulaşan, Alse Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılıç girişimcilik konusundaki tecrübelerini ve tavsiyelerini katılımcılarla paylaştı. Geliştirdiği gaz tasarruf cihazıyla kısa sürede dünya çapında bir başarı elde eden Sedat Kılıç, genç girişimci adaylarına girişimciliğin dört temel kuralını; fark yaratmak, verimlilik, erişilebilirlik ve sürdürülebilirlik olarak sıraladı. 
Panel soru-cevap bölümünün ardından son bulurken, Sedat Kılıç’a teşekkür plaketini KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Temiz takdim etti.