Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde, Azerbaycan halkının ulusal lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 92. yılı münasebetiyle 'Haydar Aliyev ve Türk Dünyası' konulu konferans düzenlendi. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveciye, 'Ebedi Lider Altın Döş Nişanı' verildi.

Üniversitenin Cahit Zarifoğlu Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Mustafa Hakan Güvençer, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Kamile Aliyeva, Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi Eşbaşkanı Rasim Memmedov ve Azerbaycan Milli STK Formu Genel Sekreteri Doç. Dr. İrade Aliyeva katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından, 'Haydar Aliyev ve Türk Dünyası' konulu konferans veren Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Kamile Aliyeva, Haydar Aliyev’in hayatından kesitler anlattı. Türkiye ile Azerbaycan'ın iki kardeş ülke olduğunu aktaran Aliyeva, "20. Asırda Ulu Önder Haydar Aliyev Azerbaycan halkının yetiştirdiği büyük dehalardan biri. Haydar Aliyev’in Türk dünyasının geleceğiyle ilgili hayalleri vardı, bugün bu hayalleri birer birer gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.



KSÜ Rektörü Durmuş Deveci ise "Haydar Aliyev’i rahmetle anıyoruz. 2015 yılı üniversitemiz ve Azerbaycan üniversitelerinin işbirliği ve dostluk yılı olarak belirlenmiştir. Esasen iki devlet bir millet durumunda olan bizlerin gönülleri her zaman bir olmuş, büyük bir milletin fertleriyiz." diye konuştu.

Konferans’ta, Vali Güvençer, Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ve Dünya Azerbaycanlılar Kültür
Merkezi Eşbaşkanı Rasim Memmedov birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi Eşbaşkanı Rasim Memmedov, rektör Deveciye üniversiteler arası işbirliğine katkıları nedeniyle ülkesi adına 'Ebedi Lider Altın Döş Nişanı' verdi.

Konferans, Azerbaycan halk sanatçıları Aygün Zeynaloova, Selim Abbasov ve Atabay İsmailov’un müzik dinletisiyle sona erdi.