KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşleri, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve eşleri, il protokolü üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve kadın platformları temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Panelin açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. “Allah insanı eşrefi mahlûkat olarak yaratmıştır ve ona birde sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluğu paylaşacak olan insan kadın ve erkek olarak iki şekilde yaratılmıştır. Bu sorumlulukta kadının yükü daha ağırdır ve o yüzdende ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ hadisi ile müjdelenmiştir” diyen Rektör Deveci, kadının kültürümüzdeki yeri ve önemine vurgu yaptı. Kadının sağlıklı, güçlü ve gelişmiş bir toplumun inşasında en büyük sorumluluğu üstlendiğini hatırlatan Deveci, “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Kadın annedir, kadın eştir, kadın evlattır, kadın bacıdır, kadın bizim toplumumuz için her şeydir” diye konuştu.

KSÜKAM Müdürü Prof. Dr. Naciye Kurtul ise konuşmasında; kadının toplumdaki yeri, kadın odaklı yapısal ve yasal düzenlemelere ilişkin bilgiler verdi. Prof. Dr. Kurtul, “Demokratik bir toplum için kadının bütün alanlarda eşit oranda hakka sahip olmaları son derece önemlidir” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçilirken, panelin moderatörlüğünü KSÜKAM Müdürü Prof. Dr. Naciye Kurtul yaptı. Farklı açılardan Kahramanmaraş’ta kadın olgusunun irdelendiği panelde ilk sözü, Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ÇÖNİM) Müdür Vekili Aslıhan Ceren aldı. Ceren Kahramanmaraş’ta ŞÖNİM olarak yürüttükleri çalışmalara ilişkin katılımcıları bilgilendirdi.

KSÜ'DE KADIN PANELİ FOTO GALERİ

Panelde Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Komiser Yardımcısı İbrahim Köse, Kahramanmaraş’ta kadınlarla ilgili emniyete intikal eden olaylara ilişkin bilgilendirme sunumu yaparken, Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Müdürü Dr. Betül Yıldırım, sağlık alanında kadının karşılaştığı durumlar; KOSGEB Uzman Yardımcısı Aydın Can Taşkesen, kadın girişimleri ve iş gücüne katılımları; İSKUR Konfeksiyon Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yöneticisi Merve Gül Gülpınar, özel sektörde kadın istihdamı ve çalışma alanları; Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Öğretmeni Melek Tunç, halk eğitim merkezlerinde kadınlara ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panelistlerin sunumlarının ardından, konuşmacılara protokol üyeleri tarafından plaket takdim edilirken, panelin sonunda Vali Mustafa Hakan Güvençer, Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ve eşleri hanımefendiler tarafından, Suzan ve Abdülhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve kursiyerlerinin eserlerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi.