KSÜ Cahit Zarifoğlu konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bakan yaptı. Rektör Yardımcısı Bakan, kariyer planlamada herkesin kendine bir hedef belirlemesi gerektiğine değinirken,  panele konuşmacı olarak katılan ve KSÜ Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan,  şuanda vergi müfettişi ve kaymakam gibi meslekler edinmiş panelistlerin öğrenciler için canlı bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Bakan konuşmasını Yunus Emre’nin “İlim ilim bilmektir, İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır.”  dizeleriyle tamamladı.
KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hamdi Aydın da yaptığı kısa selamlama konuşmasında katılımcılara Kamu Yönetimi’nin amaç ve vizyonu hakkında bilgiler verdi.
Açılış konuşmalarının ardından “Kariyer Planlama” paneline geçilirken, panel başkanlığını Kamu Yönetimi Öğrenci Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr.  Mehmet Tan yaptı. KSÜ Kamu Yönetimi Bölümü’nden farklı dönemlerde mezun olarak kariyerlerinde önemli yerlere gelen isimler,  kariyer planlamaya ilişkin deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.
Panelde ilk sözü alan Kamu Yönetimi Bölümü 2014 yılı Araştırma Görevlisi Kemal Uçacak, akademisyenlerin geçireceği aşamalar ve kariyerini planlarken zamanlama konusunda yapılması gerekenlere değindi. Uçacak “Eğer ders çalışmayı sevmiyorsanız akademisyen olmak sizi mutlu etmez, çünkü akademisyenlik hayat boyu çalışmayı gerektiren bir iştir.” diye konuştu. KSÜ 2009 Kamu Yönetimi Bölümü mezunu Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişi Yusuf Kurnaz ise, vergi müfettişi olmasında asıl etkenin araştırmaya devam ettirmesi olduğunu belirtirken, bu konuda kariyerini planlarken izlediği yol hakkında deneyimlerini paylaştı. Yine 2009 Kamu Yönetimi Bölümü Mezunu Sivas Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç’ta yaptığı sunumda önce bir ideal belirlemenin öneminden bahsedip, kendinin de idealindeki mesleği yaptığını ancak çalışarak birçok aşamadan geçtiğini söyledi. KSÜ Kamu Yönetimi Bölümü mezunlarından Araştırma Görevlisi Öznur Uludağ’ da kariyer seçiminde yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.
KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Bakan, Prof. Dr. Fatih Kıllı ile birlikte akademisyen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı panel soru-cevap bölümünden sonra panelistlere plaket sunumuyla son buldu.