Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Yönetimi Öğrenci Topluluğu tarafından geleneksel hale getirilmesi planlanan ‘Sağlık Yönetimi Kariyer Günleri’nin ilki gerçekleştirildi.

Sağlık Yönetimi Kariyer Günleri kapsamında KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda panel düzenlendi. Panel Başkanlığını KSÜ Eğitim Fakültesi Dekanı ve Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Soysal yaptı. Prof. Dr. Soysal, Dünya ve Türkiye’de sağlık yönetiminin yaygınlaşma sürecine ilişkin bilgiler verdi.

Sağlık Yönetimi mezunlarının yalnızca kamuya odaklı olmamaları gerektiğini söyleyen Soysal, sağlık girişimciliğinin de önemli olanaklar sunduğunu vurguladı. Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Abdullah Soysal, “Hedefleriniz olsun ve her zaman A, B, C planlarınız olsun. Hedeflerinize ulaşmak için sistemli bir şekilde çalışın.” dedi.

Panelde söz alan KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Baş Müdürü Sadullah Bal, “Sağlık Sisteminde İnsan Kaynakları Yönetimi ve Üniversite Hastanelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Hastanelerin çok sayıda meslek profesyonelini bir arada barındıran kurumlar olduğunu hatırlatan Sadullah Bal, bu kadar çok meslek grubunu idare etmek için sağlık kurumu yöneticilerinin kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Mehmet Tosun ise “Sağlık Bakanlığı ve Yerelde İl Sağlık Sisteminde Sağlık Yöneticisinin Durumu” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Aile Hekimliği Uygulama Şube Müdürü Erhan Saylavcı ise, “Sağlık Yönetimi Bölümünde Mezuniyet Sonrası Sağlık Sektöründe İstihdam İmkânları” konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Panel kapsamında Sağlık Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlileri Dr. Cuma Songur ve Şafak Kıran da Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerine, sağlık sisteminde son yaklaşımlar, sağlık yönetimi mesleğine hazırlık ve kamu alanında kariyer imkânları konularında bilgi verdiler.

Panel oturumunun sonunda panelistler katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandırdılar. Soru-cevap bölümünün ardından Prof. Dr. Abdullah Soysal, panelistlere çeşitli hediyeler takdim etti.