Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Milli Kültür Hareketi Öğrenci Topluluğu tarafından “Yeni Dünya Düzeni, Ortadoğu ve Yaklaşan Kaos” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını KSÜ Milli Kültür Hareketi Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu yaptı. Günümüzde savaş yöntemlerinin değiştiğine dikkat çeken Yardımcıoğlu, artık savaşların para, vakıf ve benzeri güçler aracılığıyla yapıldığının altını çizdi.

Milli Kültür Hareketi Öğrenci Topluluğu Başkanı Erdem Akbaba da kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ekonomist ve Yakın Çağ Siyaseti Uzmanı Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu, “Yeni Dünya Düzeni, Ortadoğu ve Yaklaşan Kaos” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi.

İslam âleminin bugünkü durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtoğlu, “Problem gâvurda falan değil, problem bizde. Gâvurun niyeti zaten Müslümanlığı ve Türklüğü bitirmek. O’nun görevi bu zaten. Bu anlamda biz Yüce Kitabımızdaki ‘Oku’ emrini anlayamadık.” şeklinde konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kurtoğlu, “Eğer iddianızı sürdüreceksiniz. Eğer bir yere varacaksanız. Eğer Allah’ın verdiği ömrü rahat yaşayarak, çocuklarınızı iyi okullarda okutacaksanız, tatlı bir ömür sürecekseniz bunun bir tek yolu var, not ortalamanızı 4 üzerinden 3’ün üzerine çıkarın, iyi derecede yabancı dil öğrenin ve mutlaka alanınızda mastır yapın.” dedi.

Coğrafyamızda ve ülkemizde oynanan oyunlara ilişkin bilgiler veren Kurtoğlu, “Yeni bir bakış açısına ihtiyacımız var. İmanı ve aklı harmanlamalıyız. Aksi takdirde bir yere varmamız mümkün değil. Batının imansız aklından sopa yiyoruz. Osmanlı para oyunlarıyla yıkıldı. Bugün Cumhuriyet Türkiye’sine, vatanımıza da aynı oyunlar oynanıyor.” ifadelerini kullandı.

Kurtoğlu’nun sunumunun ardından uluslararası şirketlere danışmanlık hizmeti veren Yatırım Danışmanı Ercan Kutlu, dünya para ve altın politikalarına ilişkin bilgiler verdi. Kutlu, “Para, iyi ya da kötü değildir. Para, onu kullananın kişiliğine, karakterine ve kullanım amacına göre iyi ya da kötü olur.” dedi.

Konferans sunumunun ardından Doç. Dr. Ramazan Kağan Kurtoğlu katılımcıların sorularını cevaplandırdı.