KSÜ Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Prof. Dr. Metin Köse, İnşaat Müh. Mustafa Kemal Hançerli, Mimar Hasan Sükuti Kılınçkıran'ın seçici kurul olarak görev yapacağı ve 1'ye 5000 TL,2'ye 3000 TL, 3'ye ise 1000 TL ödülün verileceği yarışmanın Proje teslim tarihinin 25 Ağustos 2014 günü olacağı, sonuçların ilanının ise 28 Ağustos 2014 tarihinde yapılacağı açıklandı. 

Konu ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan KSÜ Rektörü Prof.Dr.Karaaslan; “Geçtiğimiz yılın sonuna doğru Araştırma ve Uygulama Hastanemizi hizmete açtık, ancak hastanemizin açılması ile birlikte üniversitemizin giriş kapısında da yoğun bir sirkülasyon başladı. Bu durum hem öğrencilerimiz, hem hastalarımız, hem misafirlerimiz, hem de güvenliğimiz için sıkıntı olmaya başladı. Bizde kalıcı bir çözüm için giriş kapımızı hastane girişimizden biraz daha geride kuralım istedik ve bunu da yaparken yine tarihimize ve Kahramanlığımıza, değerlerimize uygun bir kapı olması için yarışma açtık inşallah çok güzel projelerin katılacağını umuyoruz ve kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyoruz” dedi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin www.ksu.edu.tr isimli web sitesinden de yapılan duyuru şöyle; 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Yerleşkesi Ana Giriş Kapısı Mimari Proje Yarışması:

AMAÇ: Yarışma ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü Yerleşkesi Ana Giriş Kapısının Şehrimizin tarihi ve doğal değerleri göz önünde bulundurularak ve tercihen Selçuklu konseptine bağlı kalınarak Ana Giriş Kapısı Mimari Proje Tasarımı yapılması amaçlanmıştır.

YERLEŞİM PLANI VE ÖLÇÜLERİ: (Net Gabari Yüksekliği = 5.50 m olacaktır.) Proje A3 boyutlarındaki (297 x 420 mm) kağıda çizilmeli ve Sunumlar 1/100 ölçekli yapılmalıdır.
SEÇİCİ KURUL: Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Prof. Dr. Mehmet Metin Köse, İnşaat Müh.Mustafa Kemal Hançerli, Mimar Hasan Sükuti Kılınçkıran
 
ÖDÜLLER: Birinciye: 5000 TL, İkinciye: 3000 TL, Üçüncüye: 1000 TL
 
YARIŞMA TAKVİMİ: Proje Teslimi: 25.08.2014, Sonuçların İlanı: 28.08.2014

PROJE TESLİM ADRESİ: KSÜ Rektörlüğü, Avşar Yerleşkesi, 46000 Kahramanmaraş
(Projeler elden teslim edilebilir ve postayla gönderilebilir).