Üniversite girişinde geziye katılan 95 öğrenci ve beraberindekileri karşılayan Öğr. Gör. Ali UZUN, “Nurhak ilçemiz Kahramanmaraş’a en uzak ilçemizdir. Nurhak ÇPAL’de öğrenim gören öğrencilerimizi üniversitemize davet ederek onların şehrimizin üniversitesini tanımaları, üniversite ortamını görmeleri ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini tercih etmeleri bakımından son derece anlamlı buluyorum.” diyerek gezide öğrencilere eşlik etti.

Öğrenciler Avşar Yerleşkesi’ndeki bütün fakülte ve yüksekokulları ziyaret ederek buralar hakkında bilgilendirildiler. Öğle yemeğini ise KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ, Genel Sekreter İbrahim EKİZ öğrencilerle birlikte yiyerek onlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Daha sonra Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin MARANGOZ ve öğrenciler KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ’yi makamında ziyaret etti. Ev sahipliği ve gösterdikleri ilgiden dolayı KSÜ Rektörü DEVECİ’ye teşekkürlerini ileten İlçe Milli Eğitim Müdürü MARANGOZ, Rektör DEVECİ’yi Nurhak’a davet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör DEVECİ, üniversitenin dışa kapalı bir kurum olmadığını, her kesime ve her öğrenciye açık bir üniversite olduğunu belirterek, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. 

Geziden memnun bir şekilde ayrılan öğrenciler ise ilgililere teşekkür ederek Nurhak İlçesine döndüler. 

Nurhak Çok Programlı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi