Pazarcık halkının coşku ile destek verdiği törene AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Tutuş, Belediye Başkan Vekili Mehmet Taşkın, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Kaygısız, KSÜ'den Öğretim Üyeleri, Yöneticiler, Pazarcık İlçesi Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Öğrenciler, Basın Mensupları ve Pazarcık halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından törende ilk kürsüye gelen Pazarcık MYO Müdürü Doç.Dr. Ahmet Şahin; “Pazarcık İlçemize gelmek için 14 yıl geciktiğimiz için sizlerden özür diliyorum” diyerek başladığı konuşmasında 2000 yılında kurulan Pazarcık MYO'nun 14 yıldır binasızlık yüzünden Pazarcık'a gelemediği ve Merkezde ki Karacasu Yerleşkesinde Eğitim Öğretimine devam ettiğini belirterek: “ Ancak yeni yapılacak binamızın yeri belirlenmiş ve Rektörlüğümüz tarafından ihalesi yapılmış, temeli atılacak seviyeye gelmiştir. Bu zor süreçte bizlerden katkılarını esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'a, Yüksekokul olarak kullanacağımız bu okulu geçici olarak bize tahsis ederek 14 yıl aradan sonra ilk dersimizi burada yapmamıza vesile olan Sayın Kaymakamımız Dr. Mehmet Boztepe'ye ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi. Şimdilik 13 Akademik, 6 idari olmak üzere 19 Personel ile 550 öğrenciye hizmet vereceklerini dile getiren Şahin; “Pazarcık MYO olarak hedefimiz Sektör odaklı, Nitelikli ve Kaliteli Mesleki Eğitim” dedi.

Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe ise Meslek Yüksekokulunun ilçeye taşınarak Eğitim-Öğretime başlamasının her kesimde büyük bir heyecan ve mutluluk oluşturduğunu, ilçeye atandığı andan beri ilk gündeminin MYO olduğunu ve bir yıllık çalışma sonucunda mutlu sona ulaştıkları için sevinçli olduklarını kaydetti.Boztepe; “Sayın Milletvekilimizin ve Sayın Rektörümüzün sayesinde 14 yılda aşılamayan bir sorunu 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlamanın gururunu yaşadık, bu arada en çok sıkboğaz edip zahmet verdiğimiz sayın Rektörümüzden de helallik diliyorum” dedi.Boztepe Öğrencilerin hiç birinin barınma sorunu yaşamaması için gerekli bütün tedbirlerin alınması ile bu gün ilçede hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığını kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ise: “Göreve geldiğimizin üçüncü ayında Pazarcık MYO'nun durumu ile ilgilenmeye başlamıştık. Hepimizin bildiği gibi okulumuzun yeri daha önce baraj kenarındaydı, burayı tamamlamak için üç kere atak yaptık ama her defasında tabiri caiz ise elimizde kaldı. Biz oradaki mevcut temel üzerine bir inşaat yapamayacağımızı anlayınca, Pazarcık içerisinde uygun bir yer aramaya başladık ve şimdiki yeri keşfettik. İşte o arsamızın alınmasında Milletvekilimiz Sayın Sıtkı Güvenç'in çok katkıları oldu. Hemen ihalesini yaptık, şimdiye temelini atmamız gerekiyordu ama bazı resmi prosedürlerden dolayı biraz gecikti. Temel kazısının bu günlerde başlaması gerek. Pazarcık MYO'nun 2014-2015 Eğitim Öğretiminin Pazarcıkta yapılması için gelen teklifler üzerine sağ olsunlar başta Kaymakam Bey olmak üzere yerel yöneticilerimizin geçici olarak bu binayı bize tahsis etmeleri bu gün bu coşkuya şahitlik etmemize sebep oldu. İnanıyorum ki okulumuz Pazarcık'a canlılık katacaktır. Eğitim Öğretim yılının tüm Öğrencilerimize ve arkadaşlarıma hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise yaşadığı mutluluğu dile getirerek; “ Her insanın bir ”˜Kızıl elması' vardır ve onu hedefe koyarak ilerlerler, Pazarcığımız Kızıl elması ile Meslek Yüksekokulu idi hamdolsun bugün o elmasına erişti” dedi. Ak Partinin Türkiye genelinde olduğu gibi Pazarcık'ta da en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını ifade eden Güvenç, yeni yetişen nesli, çağın getirdiği her türlü imkânlardan faydalandırmak amacıyla yeni yatırımlar yaptıklarını kaydetti. Pazarcık'ın çok kültürlü değişik bir nüfus yapısına sahip olmasına rağmen barış ve huzur içinde yaşayan bir ilçe olduğunu dile getiren Milletvekili Güvenç: “Öğrencilerimiz Pazarcığa bir şeyler katacaklardır bundan eminim ama onlarda şundan emin olsunlar Pazarcık bir mektep, Pazarcık'tan çıkan insanların büyük bir kısmı dışarıda büyük başarılara imza atıyor. Onda da bu çok kültürlü ortamın faydası var. Öyle inanıyorum ki gençlerimizde Pazarcıktan çok şeyler kapacaktır” dedi. 

Günün anısına emeği geçenlere verilen plaketlerin ardından kesilen kurdele ile ham okul hem de akademik yılın açılışı yapıldı. Okul içerisinde kesilen pasta ve verilen kokteylin ardından tören sona erdi.