Rektörlük seçimleri yaklaşırken rektör adayları da bir bir ortaya çıkmaya başlıyor. Son olarak KSÜ Tıp Fakültesi, KBB Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

Yaptığı bası açıklamasında "On beş yıldır üniversitemizde görev yapan bir arkadaşınız olarak üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde bir üniversite olmasını engelleyen eksikliklerin ve sorunların farkındayım" diyen Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç şöyle devam etti:

"Akademik ve idari personelin potansiyel enerjisini harekete geçirerek, Kahramanmaraş halkıyla ve kurumlarıyla üniversitemiz arasında bir türlü kurulamamış olan gönül bağını kurarak, akademik kaliteyi yükseltmenin, daha üretken ve yenilikçi bir üniversiteye dönüşmenin hiç de zor olmadığını düşünüyorum" 

Rektör adaylığını "Üniversitemizde bilimsel düşüncenin hakim olmasını ve kurumsal kimlik oluşturmayı hedefleyen, kaliteyi ön planda tutan, kimseyi ötekileştirmeyen, herkesin üniversite imkanlarından eşit bir şekilde yararlanmasını sağlayan bir yönetim anlayışı için rektörlüğe talibim" cümleleriyle açıklayan Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç " Kahramanmaraş'ta huzurlu, kaliteli, özgür, proaktif, örnek gösterilen ve tercih edilen bir üniversiteyi hep birlikte gerçekleştirmek için desteklerinizi bekliyorum" dedi.

KSÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç hedeflerini ise şu şekilde açıkladı:

1. Üniversitemizi itibarlı bir ilim yuvası haline getirmek için özgür bir ortamda bilgi ve teknoloji üretmek, üretenleri takdir etmek ve desteklemek.
2. “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”mizi yükseltebilmek amacıyla bilimsel yayın, atıf, Ar-Ge projeleri ve patent sayısı gibi bilimsel faaliyetleri artırmak için akademik personeli teşvik etmek.  
3. TÜBİTAK, AB gibi ulusal ve uluslararası proje sayısını artırmak için isteyen tüm akademik personele her aşamada destek verecek profesyonel bir ekip kurmak.
4. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artıracak akreditasyon süreçlerini başlatmak ve tamamlamak ve devam ettirmek.
5. Akademik personele bilimsel toplantılara katılım için BAP bütçesinden maddi destek vermek.
6. Akademik çalışmalarını daha rahat yapabilmeleri için her öğretim üyesine bir oda verilmesini sağlamak, bunun için ihtiyaç duyulan birimlerde ayrı binalar inşa etmek.
7. Üniversitemiz kampüslerini 24 saat açık tutmak, öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin mesai dışında kafeterya, kütüphane gibi birimleri rahatça kullanabilmelerini sağlamak.
8. Üniversitemizin çevre (hatta tüm) üniversitelere öncülük edebileceği çeşitli alanlarda araştırma ve uygulamaya yönelik mükemmeliyet merkezleri kurmak. 
9. Şehrimizdeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ihtiyaç duyulan alanlarda akademik personelimizin araştırma yapmalarını teşvik etmek.
10.  Avşar Kampüsünde konukevi ve sosyal yaşam mekanları oluşturmak.
11. Üniversite Hastanesine muayene ve tedavi için başvuran öğretim üyelerimizin zaman kayıplarını azaltmak için sekretarya oluşturmak.
12. Binası olmayıp başka binalarda sığıntı gibi faaliyet gösteren birimlerin en kısa zamanda kendi binalarına kavuşmaları için devlet kurumları, siyasi çevreler ve hayırseverlerle görüşerek kaynak sağlamaya çalışmak.
13. Mevcut öğrenci otomasyon programını pek çok üniversitede kullanıldığı şekilde profesyonel, esnek bir programla değiştirmek, bu şekilde öğretim üyelerimiz üzerindeki yükü azaltmak. 
14. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artırabilmek için kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ağırlık vermek.