Durmuş, KSÜ Avşar Yerleşkesindeki sosyal tesislerde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli bir yerinin olduğunu belirtti.
Toplumun gelişimi ve kalkınma sürecinin, basın çalışanlarının desteği ile inşallah daha hızlı olacağını dile getiren Durmuş, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak, basın dünyasına katkı sağlayabilmek amacıyla üniversitemiz bünyesinde İletişim Fakültesi açmayı planlıyoruz. Tabiki üniversitemizin daha da gelişmesi için yeni fakülte planlarımız da olacaktır. Bunları inşallah önümüzdeki yıllarda daha detaylı olarak sizlerle paylaşacağız. Ülkemizin ve Kahramanmaraşımızın sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, 24 saat her şartlarda toplumun doğru ve hızlı bilgilenmesi konusunda verdiğiniz emekler takdire şayandır. Basın, milletimizin ortak sesidir."

Deveci. kentte görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Programa, rektör yardımcıları Prof. Dr. Fatih Akıllı, Prof. Dr. Ramazan Güneşaçar, Prof. Dr. İsmail Bakan, KSÜ Genel Sekreteri Ömer Rüştü Ertuğrul ile kentte görev yapan gazeteciler katıldı.