Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Azerbaycan Üniversiteleri İşbirliği ve Dostluk Yılı” kapsamında ziyaret ettiği Azerbaycan’da, Azerbaycan devlet televizyonu İçtimai Tv’ye konuk oldu.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş DEVECİ, Dünya Azerbaycanlılar Medeniyet Merkezi Başkan Yardımcısı Rasim MEMMNEDOV ve Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrade ALİYEVA ile birlikte İçtimai Tv’de yayınlanan “Seher Vakti” programına katıldı.

Rektör DEVECİ programda Azerbaycan’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, Azerbaycan’dan KSÜ’ye gelerek Hocalı Katliamı konulu konferans veren heyetle başlayan dostluk sürecini anlattı.

Rektör Prof. Dr. DEVECİ “ Bu dostluk sürecini ilerletmek adına neler yapabiliriz diye düşünerek, senato kararı ile 2015 yılını ‘Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Azerbaycan Üniversiteleri İşbirliği ve Dostluk Yılı’ ilan ettik ve bu kararımızı Büyükelçiliğimiz vasıtasıyla Azerbaycan Üniversitelerine ilettik” diye konuştu.

Bu kapsamda birçok üniversiteyi ziyaret ederek görüş alış verişinde bulunduklarını belirten KSÜ Rektörü DEVECİ “ Biz bir millet iki devletiz, iki canda bir yüreğiz dedik ve yola çıktık. Bilgi ve birikimlerimizi karşılıklı olarak aktarmak düşüncesiyle Azerbaycan’a geldik. Bizim açımızdan çok başarılı geçen bir geziydi ben bu başarıların katlanarak süreceğine inanıyorum” diye konuştu.

Rektör DEVECİ KSÜ olarak ileriki günlerde Azerbaycan’a üniversite, iş adamları ve şehir yöneticileri ile birlikte tekrar gelerek Azerbaycanlı meslektaşları ile buluşarak daha ileri ilişkiler kurmak istediklerinin de altını çizdi.