Geçtiğimiz Nisan ayı sonlarına doğru Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesindeki görevine başlayan, Kardiyoloji alanındaki araştırmaları ve başarılı operasyonları ile Tıp dünyasının saygın isimlerinden biri olan Prof. Dr. Sami Özgül'e ziyaretçi akını devam ediyor.

KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan'ın, Prof. Dr. Sami Özgül'ü ziyaretinde, kendisi gibi ”˜Hoş geldiniz' ziyaretine gelen Kahramanmaraş'ın tanınmış İşadamı, Bürokrat, Esnaf ve Akademisyenlerden oluşan bir gurupla karşılaşması sıcak bir sohbetin yaşanmasına da vesile oldu. Halil İbrahim Gümüşer, Ahmet Duran Balsuyu, Mahmut Arıkan, Fehmi Arıkan, Hüseyin Hilal, Coşkun Canlı, Mehmet Kısakürek, Durdu Karaboğa, Cemal Bakacak, Dr. Oğuz Paköz, Dr. Nuri Kasapoğlu, Dr. Mehmet Erbilir, Ecz. Nuri Arpasatan, Hukukçu-İnşaat Mühendisi Serdar Erdoğanyılmaz, Başhekim Prof.Dr.Cengiz Dilber, Prof.Dr. Recep Gündoğan, Yrd. Doç.Dr. Bülent Meşe, Prof.Dr. Ali Kaygısız gibi isimlerin bir araya geldiği ziyarette konuşan KSÜ Rektörü Prof.Dr. Karaaslan: “Bugün birbirinden kıymetli arkadaşımızı burada görünce aslında çok isabetli bir iş yaptığımızı anlıyoruz. Daha önce Bülent Meşe hocamızı Kahramanmaraş'a getirtmek için gayret sarf etmiştik, Sami Özgül hocamız içinde talepte bulunduk, gayret sarf ettik ve onu buraya getirmekte bize nasip oldu. Sami hocam gibi Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin çok sevdiği, kıymet verdiği, muayene olmak için gittiği yere gittiği bir hekim arkadaşımızı Üniversitemize kazandırmak bizim mutluluğumuz olurken yine kendi alanlarında adından söz ettiren Sami Özgül ve Bülent Meşe gibi iki kıymetli hocamızı aynı bölümde birleştirmek mutluluğumuzu katlayarak artırdı. Kardiyolojimiz çok daha güçlendi biz bu dalda bölgeye sesimizi duyurmak istiyoruz ve duyuracağız” dedi.

Reaktör Karaaslan ve diğer ziyaretçilerin ziyaretlerinden duyduğu menmuniyeti dile getiren Prof.Dr. Sami Özgül ise; “Buraya gelme sürecimde Sayın Rektörüm sağ olsun beni hiç yalnız bırakmadığı gibi elinden gelen her şeyi kullandı ve çok şükür biz bugün buradayız. Ben kendilerine şahsım, dostlarım, hastalarım ve Kahramanmaraş adına teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar dostlarım da göreve başladığım günden bu yana beni yalnız bırakmadılar. Daha öncede söyledim yine tekrar ediyorum, Tıp Fakültesi Hastanesinde tekrar hizmet edecek olmaktan gurur ve şeref duyuyorum. Bülent Meşe ve onun gibi birlikte çalışmaktan zevk duyacağım meslektaşlarım ile çalışacak olmaktan dolayı mesleğe yeni başlıyormuş gibi heyecan duyuyorum. Sayın Rektörümün de söylediği gibi eğer biz bölgede ve Türkiye'de sesimizi duyurmak istiyorsak o zaman Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji bölümüne gelen herkesle ilgilenmek ve onlara bir yatak vermek, gerekli tedaviyi yapıp göndermek zorundayız, bizim lügatimizde yatak yok, yoğun bakım yok gibi sözcükler olmamalı” dedi.

Bu arada yapılan sohbet anında Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Cengiz Dilber ise bir müjde vererek Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı İşadamı Ahmet Duran Balsuyu'nun 10 adet yoğun bakım yatağının açılması için gerekli donanımı aldığını ve önümüzdeki günlerde bu 10 adet yoğun bakım yatağının açılacağını söyledi.