Türkiye'nin çeşitli üniversite ve hastanelerinde hekimlik, başhekimlik, öğretim üyeliği, bölüm başkanlığı gibi görevlerde bulunan, dünyanın bir çok gelişmiş ülkesinde bilimsel ve akademik çalışmaları gerçekleştiren Prof.Dr. Sami Özgül, üniversitelerin kuruldukları kente kattıkları değere dikkati çekti.

Üniversitelerin bir bilim yuvası olmalarının yanında kentlerin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına da artı değer kattığını vurgulayan Prof. Dr. Özgül, bu kapsamda, üniversite-sanayi işbirliğini de sağlamaya özen göstereceğini ifade etti.

Üniversiteler kent dinamikleriyle ortak çalışmalı

KSÜ Tıp Fakultesi Kadriyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Sami Özgül, üniversitelerin bulunduğu kentlerin yaşamına doğrudan olumlu katkılar yapması gerektiğini vurgulayıp, “ Üniversite ile kent dinamikleri, kent yararına ortak stratejiler belirlemeli ve birlikte yürümeli. Üniversite, kentin ve kentlinin yaşamına doğrudan katkı sunan, öneri ve çözümlerde bulunan bir misyon üstlenmelidir ” dedi.

Sanayinin itici gücü olur

Kahramanmaraş'ın giderek büyüyen sanayisi ile Türkiye'nin parlayan yıldızı olma yolunda ilerleyen bir kent olduğuna işaret eden Özgül,  şöyle devam etti:

“Ancak üniversitemiz aynı doğrultuda bilimsel, teknolojik ve akademik üretimler gerçekleştiremiyor. Gelişen sanayimizin, teknolojik ve yapısal sorunlarından finansmana ; üretim kalitesinden nitelikli iş gücü istihdam edebilmeye kadar türlü ihtiyaçları var. Üniversitemiz, sanayinin bu ihtiyaçlarına katkı koyabilecek potansiyele sahiptir. Yeter ki, bu potansiyeli ortaya çıkartabilecek organizasyonu sağlayabilelim. Gerçek anlamda icra edilecek bir üniversite-sanayi işbirliği Kahramanmaraş'ın marka kent olma yolundaki iddiasını ilerilere taşır. Sanayinin itici gücü olur. Aynı zamanda mezunlarının ve kent halkının istihdam soruruna da katkı sağlar.”