YÖK Başkanı Yekta Saraç, ilk sırada Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini tercih eden öğrencileri tebrik etti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, 2016-2017 akademik yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini (KSÜ) ilk tercihleri arasında göstererek fakülte ve yüksekokullara ilk sırada yerleşen öğrencilere tebrik mektubu gönderdi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katılımıyla gerçekleştirilen 2016-2017 akademik yılı açılış töreninde KSÜ Rektörlüğü tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilen öğrencilere, bir tebrik de YÖK’ten geldi. YÖK Başkanı Saraç, KSÜ’yü ilk tercihleri arasında göstererek fakülte ve yüksekokullara ilk sırada yerleşen öğrencilere tebrik mektubu göndererek başarılarını kutladı.

YÖK Başkanı Saraç’ın tebrik mektubu, öğrencilere, haftalık olağan senato toplantısında KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve senato üyelerince takdim edildi. Rektör Deveci, Üniversitemizi ilk sırada tercih ederek yerleşen öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

‘Bu sonuç, sizin, ailenizin ve bizim ortak sevincimizdir’ ifadeleri ile başlayan YÖK Başkanı Saraç’ın mektubunda, “Ülkemizin geleceği ve yüksek hedefleri için sizleri fevkalade önemsiyoruz.  Sizleri yetiştirirken nitelikli bir meslek sahibi olmanızı, mesleğinizin yanı sıra, evrensel değerler ve de kendi kültürünüzün değerleri ile donanarak yetişmenizi arzuluyoruz. Bu süreçte 21. yüzyıl size yaşam boyu öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Üniversite eğitimi, size mesleki bilginin yanında, araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğretecektir. Bilim felsefesi, insana saygı, yurt sevgisi ve iman duygusu en önemli hayat göstergeniz olmalıdır” ifadeleri yer aldı.

YÖK Başkanı Saraç, gönderdiği tebrik mektubunda “Güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye’nin geleceği, sizlerin elinde olacaktır. Sizler, yeni beyin gücü ile Türkiye’nin kalkınma odağısınız. Ülkemiz ve milletimiz için vatanperver duygularla çok çalışmalısınız. 2023 hedeflerimize sizlerle ulaşacağız.  İnancınızın, çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınız dolayısı ile gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım” şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi öğrencisi Furkan Gezertaş, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Hülya Bademli, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ahmet Aksoy, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mesut Köse, Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencisi Hasan Kanza, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Zehra Altunköprü, Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi öğrencisi Sevilay Zekiye Kazancı, Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğrencisi Emre Ak, Elbistan Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Melike Gülhanım Ceylan ve Kahramanmaraş Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencisi Seda Çınarlıdere, tebrik mektubu ile ödüllendirilen öğrenciler arasında yer aldı.