Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından düzenlenen 10. Alaçatı Moda ve Sanat Festivali (Millfest) başladı. İzmir'in Çeşme ilçesi, Alaçatı Değirmenler’de düzenlenen festivalin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, İzmir Terziler Odası Başkanı Mevlüt Turun, İzmir Nakışçılar Odası Başkanı Muin Altın, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, sektör temsilcileri ve tasarımcılar katıldı. Festival kapsamında fotoğraf sanatçısı Mutlu Kurtbaş’ın su altı fotoğraflarından oluşan sergi de açıldı. Kurtbaş, günün anısına başkanlara eserlerinden hediye etti.

‘MODASEVERLERİ BEKLİYORUZ’

Açılışta konuşan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, İzmir’de tasarım kültürünün gelişmesi ve tekstil sektöründe katma değerin arttırılması için 10 yıldır bu çalışmayı yaptıklarını, genç tasarımcıları da bu sayede teşvik ederek sektörlerine kazandırdıklarını söyledi. Kendilerine bu çabalarında destek olan İzmir Büyükşehir ve Çeşme belediyelerine teşekkür eden Özden, “Festivalimizde birbirinden farklı etkinlikler var. Her gün 18.00 ile 01.00 saatleri arasında genç tasarımcılarımız, stantlarında birbirinden özgün tasarımlarını modaseverlerle buluşturacaklar. Ünlü modacı Atıl Kutoğlu da genç tasarımcılarla moda söyleşileri yapacak. Festivalin ikinci gününde ise Alaçatı Anfitiyatro’da ücretsiz olarak yapılacak Sunshine Band konseri eşliğinde tasarımcılar karma defile gerçekleştirecek. Alaçatı ilk kez Millfest sayesinde konserle birlikte defileyi hayata geçirirken modaseverler de farklı bir gecede biraraya gelme imkanı bulacak. Pazartesi akşam da kapanış partisiyle bu güzel organizasyonu bitireceğiz. Bütün modaseverleri Alaçatı’ya bekliyoruz.” diye konuştu.

‘TASARIM ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİYORUZ’

Başkan Kocaoğlu da İzmir’in tasarım şehri olmasını amaçladıklarını, bu alanda yapılan bütün çalışmalara destek olmaya çalıştıklarını söyledi. EGSD’nin, sektöründe katma değerin arttırılması için çaba harcadığını, bunun için kendilerine çok teşekkür ettiğini belirten Kocaoğlu, hep birlikte İzmir’in daha iyi yarınlara ulaşması için gayret etmeleri gerektiğini kaydetti. Başkan Dalgıç ise Çeşme Belediyesi olarak ilk günden beri festivale her türlü katkıyı sağladıklarını, ilçenin bu tip organizasyonlarla adını dünyaya duyurmasını istediklerini belirtti. Tarihî değirmenlerin altında genç tasarımcıların birbirinden güzel ürünlerini modaseverlerle buluşturduklarını anlatan Dalgıç, Alaçatı’nın bu organizasyonla dört gün renkli görüntülere sahne olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından stant alanları gezildikten sonra aile fotoğrafı çekimiyle açılış töreni sona erdi.