ADIYAMAN (AA) - GAP Gazeteciler Birliği tarafından düzenlenen "12. GAP Oscarları" ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen törende birçok dalda verilen ödüller sahiplerini buldu.

Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmada, Adıyaman'ın farklı uygarlıklara ve kültürlere ev sahipliği yaptığını, bu kültürel zenginlik sayesinde insanların sevgi ve dayanışma içerisinde binlerce yıldır yaşadığını söyledi.

Demokrasi kültürünün yerleşmesi ve korunması için özgür, çok sesli basının önemli olduğunu belirten Demirtaş, "Yerel basın da demokrasi anlayışının yakınlaşması ve özümsenmesi adına önemli rol oynamaktadır. Yaptıkları haberler ve yayınlarla ilimizin tanıtılmasına ciddi katkılar sunmaktadır" dedi.

Törende yılın siyasetçisi ödülünü alan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, siyasetçilerin en yakın çalışma arkadaşlarının gazeteciler olduğunu dile getirdi.

Ödülü gazetecilerin elinden almanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Aydın, "Ödülü bize veren gazeteciler aslında ödüle kendileri layıktır çünkü kendileri de en az bizim kadar yorulmaktadır, en az bizim kadar ter döküyorlar. Bu ülkenin gelişmesinde, bu şehrin yeni eserler kazanmasında, sorunların giderilmesinde en az bizim kadar emeği geçen gazetecilerdir" diye konuştu.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlaması nedeniyle yılın yabancı siyasetçisi ödüle layık görülen Azerbaycan Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva da iki ülkenin kardeş ülkeler olduğuna vurgu yaptı.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Paşayeva, şunları söyledi:

"Birlik, beraberliğimiz, kardeşliğimizi bu coğrafyada el ele vereceğiz ki, gözyaşlarını durduralım. Bu bölgede gücümüzü artıralım ki haksızlıklara karşı mücadele edelim. Gücümüzü artıralım ki, bölgemizde oynanan oyunların farkına varalım çünkü bu oyunların bedelini ödeyenler bu topraklarda yaşayan bizim insanımız. Acısını çektik, bu yüzden bu oyunlara izin vermemek için birliğimizin, beraberliğimizin daha iyi olması gerekir, bu düşünce etrafında birleşmemiz gerekir"

Törende, yılın sanatçısı ödülüne Mine Çayıroğlu, en başarılı yatırımcısı ödülüne Selçuk Bayraktar, en başarılı diplomatları ödüllerine Fas'ın Türkiye Büyükelçisi  Lotfi Aoud ve Arnavutluk'un Türkiye Büyükelçisi Genci Mucaj ile diğer ödüllere layık görülenlere ödülleri verildi.