Muğla’nın Bodrum ilçesinde devam eden 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Avusturyalı Trio Klavis’i misafir etti. Grubun üyeleri, seslendirdikleri Heitor Villa‐Lobos’un eserini, Suruç’taki terör saldırısında hayatını kaybedenlere adadı. Kemanda Jenny Lippl, saksofonda Miha Ferk ve piyanoda Sabina Hasanova’dan oluşan Trio Klavis’in, Gümüşlük Antik Taş Ocağı'nda verdiği konser, “Müziğin Coğrafyası” adını taşıyordu.

TERÖRÜ KINADILAR

Suruç’taki bombalı terör saldırısının ardından verilip verilmeyeceği tartışılan konser, devlet sanatçısı Gülsin Onay’ın, “Teröre karşı en güzel cevap sanattır.” sözü üzerine yapıldı. Festivalin sanat danışmanı da olan piyanist Onay, “Biz eğlence müziği yapmıyoruz. Klasik müzik eserleri, çoğunlukla matem dönemlerinde bestelenip icra edilmiştir. Dünya ne yazık ki çok savaş gördü ama klasik müzik hiçbir zaman susmadı.” dedi. Konserden önce sahneye çıkarak bir konuşma yapan Onay, “Adıyaman ve Suruç'ta terörün hunharca katlettiği vatandaşlarımız için Tanrı'dan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletçe acımız çok büyük ve dayanılmaz halde. Her ne şekilde ve kime karşı yapılırsa yapılsın, her türlü terörü koşulsuzca lanetliyoruz. Bu akşam notalar, sırf cehalete inat olsun diye evrene barış ve huzur tınıları göndermeye devam edecek.” şeklinde konuştu.

Suruç’taki saldırıdan haberleri olduğunu ve çok üzüldüklerini belirten Trio Klavis üyeleri ise konserde seslendirdikleri eseri, hayatını kaybedenlere adadıklarını ifade etti.

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 23 Temmuz 2015 Perşembe akşamı 3. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması'nın finali ve dereceye girenlerin performanslarıyla Gümüşlük Antik Taş Ocağı’nda devam edecek.