Bursa Büyükşehir Belediyesi, yoğun yapılaşma nedeniyle park ve sosyal donatı alanlarından yoksun olan Selimiye Mahallesi’ne cami düzenlemesiyle birlikte güzel bir meydan da kazandırdı. Başkan Altepe, 120 yıllık tarihi olan Selimiye Camii’nin önündeki binaların kaldırılmasıyla yapılan çalışmaların ardından mahallenin örnek bir kentsel tasarım çalışması kazandığını söyledi.

Yaklaşık 120 yıllık geçmişi bulunan Selimiye Camii önünde bulunan ve planlarda açık otopark alanı ile kısmen yolda kalan 154 metrekarelik binayı kamulaştıran Belediye, camiye yeni bir meydan kazandırmış oldu. Selimiye Camii’nin düzenlenmesiyle birlikte açığa çıkan mahalle meydanında incelemelerde bulunan Başkan Altepe, Bursa’nın daha yaşanabilir sağlıklı kent olması yolunda kent merkezindeki zor noktalara el attıklarını söyledi. Özellikle tarihi eserlerin restore edilmesi ve yeşil alanların düzeltilmesi gibi şehrin marka değerini artıracak çalışmaları üretmeye önem verdiklerini kaydeden Başkan Altepe, onlardan birini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Selimiye Mahallesi’nin sosyal donatı alanlarının en az olduğu semtlerden biri olduğunu belirten Başkan Altepe, bölgede yer alan Selimiye Camii’nin binası, avlusu, tuvaletleri ve çevresiyle A’dan Z’ye yenilendiğini ifade etti. Yenileme için kamulaştırma yapıldığını, yıkılan binaların ardından mahallenin yeni bir meydana sahip olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Selimiye Camii ve meydan, Altıparmak’a farklı bir hava katan güzel bir çalışma oldu. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.