Karaman Özel Gevher Hatun Koleji Mezunları ve Mensupları Derneği, 14-15 Mart'ta Kaynak Kültür Yayın Grubu ile birlikte düzenlediği Karaman Kültür Günleri ile ilgili basın toplantısı yaptı.

Etkinlikler ile açıklama yapan Dernek Başkanı Ümit Tuna, bir milleti millet yapan ve onu diğerlerinden ayıran en önemli unsurların başında kültürel birikim geldiğini vurgulayarak, "Ve aslında bu birikim, hayatın devamı için su gibi ekmek gibi olmazsa olmaz bir husus. Etkisi uzun zamanda ve daha derinden hissedildiği için çoğu zaman bu mevzu ya es geçiliyor ya da hak ettiği değeri bulamıyor. Ancak Kaynak Kültür Yayın Grubu, hem asıl uğraşı alanını oluşturan kitap ve dergi yayıncılığını üst düzey sorumluluk anlayışıyla gerçekleştirerek hem de son yıllarda başlattığı Kültür Günleri etkinlikleriyle insanımızın zaten var olan kültürel alt yapısını canlandırarak ve katkıda bulunarak çok büyük bir misyonun öncülüğünü yapıyor.” dedi.

Gevher Hatun Koleji Mezunları ve Mensupları Derneği’nin katkılarıyla 14-15 Mart tarihlerinde Karaman Düğün Parkta hayata geçirilecek Kültür Günleri’nde Karaman halkı birbirinden değerli yazar ve akademisyenle tanışma ve onların konuşmalarını dinleme fırsatı yakalayacak. Program kapsamında Ressam Yazdani, eski Mekke-Medine fotoğrafları, Kur’an-ı Kerim, Gençliğe Kurulan Tuzaklar, Gönülden Yansımalar ve Kutsal Emanetler sergileri, kitap satışı ve kermes de yer alacak. İki gün boyunca kültür ve sanata doyacak olan Karamanlılar, imza köşesinde sevdikleri yazarlara kitaplarını da imzalatabilecekler.

Karamanlılara hitap edecek yazar ve konuları ise şöyle:
14 Mart Cumartesi günü saat 11.00 da Mustafa Yılmaz 'Yakaran Gönüller',
saat 14.00 da Salih Gülen 'Çanakkalen’in Birleştirici 100’ü',
saat 19.00 da Mehmet Akar 'Olayların Görünmeyen Yüzü',
15 Mart Pazar günü Saat 11.00 Prof. Dr. Muhuttin Akgül 'Kur’an-ı Kerim ve Hayatımız',
saat 14.00 Prof. Dr. İrfan Yılmaz 'Zararlı Alışkanlıklar. Her Şey Sigara İle Başlar',
saat 18.00 Işık Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Dr. Reşit Haylamaz ‘Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz Sallallahu Aleyhi Vesellem’ konulu söyleşi ile Karamanlılarla buluşacak.

Kültür günlerinin açılışı 14 Mart Cumartesi saat 10:30 da sürpriz kültürel etkinliklerle yapılacak.