Trabzon’da 2-20 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 17. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ne Türkiye’de son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 7 ülkenin katılacağı belirtildi.
Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından bu yıl 17.’si düzenlenecek olan Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali’ne Türkiye’deki terör olayları nedeniyle bu yıl fazla talep olmadı. Geçtiğimiz yıl Almanya, Fransa, Moldova, Moğolistan, Macaristan, İtalya, Gürcistan, Portekiz, Tunus, Rusya ve K.K.T.C.’nin katıldığı festivale bu yıl Azerbaycan, Hindistan, K.K.T.C., İran, Slovakya, Ukrayna ve İspanya olmak üzere 7 ülkenin katılacağı belirtildi.
Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Keleş, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bugün bir basın açıklaması düzenleyerek festivalle ilgili bilgiler verdi. Dünyada ve Türkiye’de bir ilk olarak cezaevinde festival kapsamında bir tiyatro gösterisi yapılacağını belirten Keleş, “Bahçecik Cezaevi’nde 4 oyun oynanacak. Oradaki insanların özgürlüğünü teneffüs etmesi güzel olacak. Görme ve işitme engelliler de tiyatro izleyebilecek" dedi.
Festivale katılım için 14 ülkeyle görüştüklerini ancak terör olayları nedeniyle 7 ülkenin Trabzon’a geleceğini kaydeden Keleş, “14 ülkeyle görüşmeler yaptık. Yaşanan olaylardan dolayı ağzıma almak istemediğim vahim kötü olaylardan dolayı gelmeyeceklerini bildirdiler. Kendilerine ülkemizin güvenli olduğunu anlatmaya çalıştık. Gelmeyenler üzülsün” diye konuştu.