Muğla Fethiye Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Buket Koyun, iki gencin duygusal birlikteliğini anlatan aşk romanı yazarak, edebiyat dünyasına adım attı. İlk denemesinde, android e-kitap okuma programı Wattpad üzerinden 6 milyon kişiye ulaşan genç yazarın, ilk romanı da baskı olarak yayınlandı.

“Bir Kavanoz Aşk” isimli kitabını ilk olarak Hikaye Okuma ve Paylaşım Uygulaması (Wattpad) ile okuyucularının beğenisine sunan Buket Koyun, burada 6 milyon okuyucu kitlesine ulaştı. Koyun’un bu başarısını gören bir yayın evi genç yazarla iletişime geçerek kitabın ilk sayısının basılmasını sağladı. Kitabını iki yıl önce yazmaya başladığını söyleyen Koyun, 6’ncı sınıftan bu yana amatörce hikayeler yazdığını belirtti. Kendisini bu şekilde rahatlattığını kaydeden genç yazar, 3 bin adet basılan kitabın birinci baskısının bitmesine 100 kitap kaldığını kaydetti. Koyun, “Aras karakteri benim hayalimdeki erkek. Çünkü Hira’yı çok seviyor. Ona gerçek hayatından bir şeyler söylemese bile bu konuda dürüst olmasa bile onun yanında olup Hira’nın yaralarını sarmayı çok istiyor. Kitabımda tamamen bunu anlatıyor.” dedi.

2015 yılı başında yayınevinden Wattpad hesabına bir mesaj gelerek ‘Bir Kavanoz Aşk’ kitabının yayınlanmak istediğini öğrenen Koyun, yayınlanması için bütün yaz kitabı tekrar yazdığını söyledi. İlk halinin bin sayfayı bulan bir roman olduğunu belirten Koyun: “Bütün yaz kitabın ilk halini tekrar yazdım. Çünkü wattpad versiyonu bin sayfaya yakındı ve kesilmesi gerekiyordu. Uygun bir final gerekiyordu. Ağustosun ortasında kitap bitti. Şu an kitap 440 sayfa.” şeklinde konuştu.