Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Eskişehir Film Festivali düzenlenen törenle başladı.
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Uluslararası Eskişehir Film Festivali, Sinema Anadolu’da düzenlenen açılış töreniyle başladı. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim elemanlarının gönüllü çabalarıyla bu sene 18’incisi düzenlenen ve 25 farklı ülkeden 33 uzun metraj ve 11 kısa metrajlı filmin yer aldığı festivalin ödül töreninde oyunculara protokol mensupları tarafından ödülleri verildi. Bu yıl ‘Onur Ödülü’ Yılmaz Güney ve Şerif Sezer’e verilirken, ‘Sinemaya Emek Ödülü’ne Yiannis Zachopoulos ve Parla Şenol layık görüldü. ‘Sinema Kültürüne Katkı Ödülü’ festival filmlerine gösterdiği ilgi ve verdiği destek nedeniyle ‘Başka Sinema’ya verilirken ‘Yılın Performansı Ödülü’ de Esme Madra ve Özgür Emre Yıldırım’ın oldu.
“BU FESTİVAL GÜNLÜK KOŞUŞTURMALARIN İÇERİSİNDE BİRKAÇ GÜN DE OLSA SIĞINILACAK BİR LİMAN HALİNE GELMİŞTİR”
Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Özcan, festivalin yıllar içerisinde birçok kişiyi sinemanın unutulmaz filmleriyle buluşturmayı başardığını ifade etti. Özcan, “Bu yönüyle bu etkinlik bizleri gururlandırmakta ve Anadolu Üniversitesi’ni ayrıcalıklı kılmaktadır. Yıl boyunca 2 bin civarındaki kültürel etkinliklerle öğrencilerimizi, bizleri ve hemşerilerimizi sanatla buluşturan üniversitemizde, Anadolu Üniversitesi Uluslararası Eskişehir Film Festivali, günlük koşuşturmaların içerisinde yılda birkaç gün de olsa sığınacağı bir liman haline gelmiştir. Bu festival belki de hiçbir zaman sinema perdesinde izleme olanağı bulamayacağımız klasik ya da yeni, yerli veya yabancı birçok filmi izleme şansı bulduğumuz eşsiz bir kayıktır. Film festivali, ülkenin hemen her yerinden üniversitemize eğitim almak için toplumsal zemini ve ekonomik koşulu her ne olursa olsun herkesin katılımına açık ve uygun bir etkinliktir. Özellikle bütün Eskişehir’in katılımını da amaçlanmaktadır ve büyük oranda da bunu başarabilmekteyiz” dedi.
Sözlerine Eskişehir’i çok sevdiğini söyleyerek başlayan ve festivalde Sinemada Emek Ödülü’ne layık görülen Parla Şenol, “Üniversite bünyesindeki böyle bir festival, yarışma bölümü olmayan sadece sinemaya hizmet eden bir festival benim için çok değerli. Burada aldığım Emek Ödülü de bir o kadar değerli. Bunun uzun süreli bir festival olması, Eskişehir’deki insanları mutlu eden bir festival olması çok hoşuma gidiyor. Gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Açılış töreninin ardından 18. Uluslararası Eskişehir Film Festivali, Aile Reisi isimli filmin gösterimiyle başladı.