Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nun startı için ilk çekici Başkan Ekrem Eşkinat vurdu.
Süleymanpaşa Sahil Marina alanında gerçekleştirilen sempozyumun başlangıcı anlamına gelen ilk çekiç törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra dünyada 400 sanatçı içerisinde 8 ayrı ülkeden seçilen 8 heykeltraş ve birçok yetkili katıldı. Başkan Eşkinat, bu yıl ikincisi düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nun startı için ilk çekici vurduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada sempozyumun devam edeceğini belirterek, bir alışkanlığın başladığı zaman onun devam edeceğini söyledi. Başkan Eşkinat, Süleymanpaşa Belediyesi’nin sanatla ilgili organizasyonlarının Bisanthe, sporla ilgili olanların ise Rodosto adı altında yapıldığını hatırlatarak, “Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nun ikincisi bu, ilkinde 8 eserimiz vardı. Şehrin muhtelif yerlerine yerleştirildi. Süleymanpaşa Belediyesi’nin bir armağanı, kalıcı bir eseri olsun istedik. Süreç içerisinde de bir açık hava müzesi oluşturacağız” dedi.
Sempozyumun Küratörü Nermin Sözel de, bu yıl sanatçı seçimlerinin ilan usulü yapıldığını kaydederek, “Geçen yıl davet usulüydü, bu yıl 400 sanatçı başvurdu, onlar içinden seçim çok zordu. Çok iyi sanatçılar başvurdu. Tabi ki sayımız sınırlı olduğu için ama güzel heykeller seçtik. Tekirdağlıların beğeneceği heykeller. Bu sene barış teması vardı sempozyumumuzda, ülkemize barış, dünyaya barış. Bütün dileğimiz bu. Dünyanın farklı yerlerinden gelen sanatçılar bu amaçla soyut figüratif heykeller yapacaklar. Sanatçılarımızı önerdikleri eserlere göre seçtik” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sanatçılar eserlerini yapmak için çalışmalarına başladı.