Tarsus Belediyesi ve Ressamlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği ‘1. Uluslararası Tarsus Sanatçılar Buluşması’ etkinliği sona erdi. 20 ülkeden 40 sanatçının katıldığı program sanatçıların eserlerini sergilemesi ve ödül töreni ile son buldu.

Yaklaşık 1 hafta boyunca Kubatpaşa Medresesi’nde sanatlarını icra eden ressamlar, Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde eserlerini törenle tanıttı. Törende konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus’un tanıtımı noktasında üzerlerine düşen görevi yaptıkları söyleyerek, kente gelen sanatçılara da teşekkür etti. Başkan Can, "Bir haftadır Tarsus’umuzda Kubatpaşa Medresesi’nde sanatseverler çeşitli çalışmalar yaptılar. Bugünde burada finalini gerçekleştiriyoruz. Yirmi ülkeden toplam yerli ve yabancı 40 sanatsever şehrimizdeydi. Bir hafta boyunca şehrimizde yetenekleriyle birlikte, güzel resimler yaptılar. Bugünde resimlerini sergiliyorlar. İnşallah gelen misafirlerimiz, bizlerden ve şehrimizden memnun kalmışlardır. Başta ressamlar dernek başkanımıza, değerli sanatseverlere yaptıkları güzel hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü etkinliğimize katılan sanatseverler gittikleri yerde, şehrimizin tanıtımını yapacaklar. Dünyanın 20 ülkesinden gelen sanatseverler gittiği yerde Tarsus’umuzu anlatacaklar ki, bu da şehrimizin tanıtımı için gerekli, böyle projeleri belediye olarak destekliyorum. Her zaman için böyle projelere açık olduğumu belirtmek istiyorum. Emeği geçenlere ve sanatçı arkadaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ise "Tarsus Belediyemizin katkıları ile Tarsus Ressamlar Derneğimiz çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Uluslar arası çapta ülkemizin kıymetlerini de içine katarak Tarsus’umuzda buluşturdu. Şu anda buradan gidecek olan arkadaşlarımız Tarsus’un birer elçisi olarak dünyanın dört bir tarafına dağılacaklar. İnşallah güzel bir ev sahipliği yaptık. Bu birincisi idi, geleneksel hale gelir inşallah onlarcasını hep birlikte yapar ve yaşarız." şeklinde konuştu.

Tören, sanatçılara katılım belgesi verilmesi ve emeği geçenlere plaket verilmesi ile devam etti.