Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde Genç Cadı Ödülü’nün sahibi Begüm Akkaya oldu.

18. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin kapanış töreni, Büyülüfener Kızılay Sineması’nda yapıldı. Genç kadın oyuncuları yüreklendirmek ve Türk sinemasında kadınlara yönelik güçlü kadın karakterlerin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla verilen ‘Genç Cadı Ödülü’ Begüm Akkaya’ya layık görüldü. Akkaya, yönetmenliğini Görkem Şarkan'ın yaptığı Nergis Hanım filmindeki 'Bahar' karakteri ile bu ödülü aldı.

Ödülünü geçtiğimiz yılın 'Genç Cadı'sı Ayris Alptekin’den alan Akkaya, "Bu ödülü aynı duyguları paylaştığım Cumartesi Annelerine, evde, okulda, iş yerinde, tiyatroda korkmadan şiddetten uzak özgürce kendi kimlikleri ile var olmak isteyen tüm emekçi kadınlar adına almak istiyorum." dedi.

Akkaya, Mavi Dalga filmindeki rolüyle 20. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro ödüllerinde 'Umut Veren Oyuncu Ödülü'nü ve 21. Altın Koza Film Festivali'nde aynı filmdeki rolüyle Türkan Şoray Umut Veren Kadın Oyuncu ödülünü de kazanmıştı.

GENÇ CADI ÖDÜLÜ

İlk kez 12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde verilmeye başlanan Genç Cadı Ödülü, son bir yılda gösterime girmiş Türkiye yapımı filmlerde rolleri ve oyunculuklarıyla öne çıkan genç kadın oyunculara veriliyor. 'Hayat Var' filmindeki rolü ve oyunculuğuyla Elit İşcan’ın ilk 'Genç Cadı' unvanına kavuşmasının ardından sırasıyla; Bornova Bornova filmi ile Damla Sönmez, 'Çoğunluk' filmi ile Esme Madra, 'Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi' filmiyle Ezgi Mola, 'Araf' filmi ile Neslihan Atagül ve Mavi Dalga filmi ile Ayris Alptekin aldı.