Karabük’te 13 yaşında başladığı ve 10 yıldır aralıksız hikaye roman yazan İrem Mumcu sosyal medya üzerinden ulaştığı yayın evi sayesinde ilk romanını çıkarttı.
Özel bir şirkette yönetici asistanlığı yaşan ve aynı zamanda İşletme bölümü okuyan İrem Mumcu, 13 yaşında kaleme aldığı kısa hikaye öykülerinin ardından Esinti adını verdiği ve 10 bölümden oluşan 700 sayfalık ilk romanını çıkarttı. Gençlik ve aşk üzerine kaleme aldığı ilk romanı yayınlamak için 10 civarında yayın evine başvuruda bulunduğunu ancak hiçbirinde cevap alamadığını anlatan Mumcu, son umut olarak sosyal medya üzerinden ulaştığım Herdem kitap evine romanımı gönderdim. Yayın evi 700 sayfalık romanımı beğenerek basma kararı aldı. Bu hafta sonundan itibaren kitap evlerinin raflarında yerini alacak” dedi.
13 yaşından beri yazmaya meyilli olduğunu ve en büyük esin kaynağının ise Harry Potter olduğunu da ifade eden Mumcu, “Esinti romanımın ardından dört hikaye romanı daha yazıyorum. Bunları da tamamlamayı hedefliyorum. Bunun yanında hikayelerin yayınlandığı bir internet sitelerinde çıkarttığımız Esinti romanımız şimdiden 160 bin okuyucuya ulaştı” diye kaydetti.