Kırıkkale Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen yıl sonu etkinliği yapıldı.
Cam boncuk ve aşçılık kursiyerleri tarafından yapılan gösteriler, etkinliğe renk kattı. Açılan 25 dalda 10 bin kişinin kurs gördüğü belirtildi.

Etkinliğe Vali Ali Kolat’ın eşi başta olmak üzere Vali Yardımcısı Adnan Kayık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yetiş Şahin, kamu kurum il müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda kursiyer katıldı. Programda konferans salonunun içerisinde açılan el işleme sergisi büyük ilgi gördü.

Halk Eğitim Müdürü Yetiş Şahin, "2014-2015 eğitim öğretim yılında 25 alanda 512 meslek eğitim ve kültürel kurs açıldı. 10 bin 989 kursiyere eğitim verildi." dedi.
Şahin, amaçlarının herkesi meslek edindirmek olduğunu söyledi. "Öğretim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinliklerinin tümünde açmış olduğumuz kurslarla halkımıza en iyi hizmeti sunuyoruz." diyen Şahin şöyle konuştu: "Merkezimizde yaygın eğitimin amaç ve ilkeleri doğrultusunda milli kültür, bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyum, yurttaşlık eğitimi, aile eğitimi, güzel sanatlar, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler ile benzeri konuları içeren eğitim çalışmaları yapmaktayız. Bilmeyenlere okuma-yazma öğretimi, bilenlere eksik eğitimlerin tamamlanması için destek sağlayıcı sürekli eğitim veriyoruz. Meslek öncesi eğitim ve yeni bir meslek edinme, çok yönlü iş eğitimi, endüstri içinde eğitimi ve hayat boyu öğrenme konularını kapsayan yaygın eğitim veya kısa süreli ve kademeli mesleki ve teknik eğitim programları uygulamaktayız. Yerel düzeyle iş gücü piyasası ile ilgili araştırmalar yaparak istihdama yönelik meslek alanlarında kurslar düzenlemekte ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesine katkı sağlamaktayız."