Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker’in, "25. Kare" isimli 14. kişisel resim sergisi, 15 Temmuz’un yıldönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sergilendikten sonra OMÜ’de açıldı.

"15 Temmuz 2016 Hain Darbe Teşebbüsü ve Darbeye Darbe Yapan Türk Halkının Demokrasi Zaferi" temalı "25. Kare" resim sergisi, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde açıldı. Açılıştan önce sergi hakkında kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Metin Eker, "15 Temmuz 2016 Milli Birlik ve Demokrasi Zaferi’nin hatıraları ve yaralayıcı izleri hala belleklerimizde, hala gözlerimizin önünde, hala avuçlarımızın içinde, hala kalemlerimizin mürekkebinde ve hala fırçalarımızın ucundadır. ’Teslimiyet mensubiyetin mesuliyetindedir’ diyen bir milletin; birlik yapısı, mücadelesinin ve dolayısıyla mücahedesinin de karakteri olmaya devam etmiştir. 25. Kare konulu bu sergi 24 ayrı resmin kendinden mamul ve menkul örtüsü ile ana gövdenin içinden yeniden doğmayı ve yeniden tek vücut olmayı simgeleyen bir 25. kareyi anlamlı kılma tasarımıdır. Bir başka ifade ile 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsüne ilişkin bilinçaltı yerleştirmelerine ve yıkıcı ittifaklarına sübliminal cevap vermenin sanatsal kodlaması, 25. Kare olarak izleyicilerle buluşturulmuştur" dedi.

Açılışa Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın eşi Fatma Taşçı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. "25. Kare" isimli sergi 30 Kasım’a kadar OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde gezilebilecek.