1 Ağustos’ta Polonya'nın Wisla şehrinde gerçekleşen 26. Uluslararası Halk Dansları Yarışması’nda ise farklı yörelere ait oyunlar sergileyen ekip; Türkiye’yi, Türk kültürünü ve Yenimahalle Belediyesi’ni başarıyla temsil ederek 17 ülke arasından en iyi dans tekniği ve en iyi koreografi ödülünü almaya hak kazandı.

Yenimahalle Belediyesi’ni ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil eden TUBİL Halk Dansları Topluluğu, Polonya’da yapılan 52. Beskidy Higlanders Kültür Haftası ve 26. Uluslararası Halk Dansları Yarışması’na gösterileriyle damga vurdu. Ülkemizi başarıyla temsil ederek, ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran topluluk, Polonya’dan 2 ayrı ödülle dönerek göğüsleri kabarttı.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDEN TEK DANS GRUBU

17 ayrı ülkeden dans topluluklarının katıldığı 52. Beskidy Higlanders Kültür Haftası ve 26. Uluslararası Halk Dansları Yarışması, 25 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında Polonya’yı renklendirdi. Her ülkenin kendi kültürünü yansıttığı yarışmada, Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu Türkiye’yi temsil eden tek dans grubu oldu.

Rengarenk görüntülerin ortaya çıktığı 52. Beskidy Higlanders Kültür Haftası ve 26. Uluslararası Halk Dansları Yarışması etkinliklerinde Polonya’nın Wisla, Szczyrk, Oswiecim, Bielsko Biala, Zywiec, Makow Podhalanski şehirlerinde kortej yürüyüşleri yapıldı. Her ülkenin kısa kısa gösteriler sunduğu kortejlerde TUBİL, büyük beğeni topladı. Öte yandan topluluk, 13-16 Ağustos tarihleri arasında Rusya’nın Kaliningrad kentinde düzenlenen IV. Uluslararası Barış Toprakları Festivali’ne de katılarak sahne performanslarıyla kendine hayran bıraktı. Ülkemizi Roman, Antep, Aydın, Bolu, Artvin, Kars, Antalya, Silifke, Bitlis ve Trabzon yörelerinden 70 dakikalık gösteri ile başarılı bir şekilde temsil eden ekip, izleyiciler ve festival komitesinden büyük beğeni topladı.