Kentteki bir kafeteryada basın mensuplarıyla bir araya gelen Işık, Mart 2015'te vizyona girecek "Aşkkopat" isimli sinema filmi hakkında bilgi verdi. Işık, romantik komedi türü filmin bir galasını memleketi Malatya'da yapmak istediğini söyledi.

Diğer film projesi "27'sinde Aşk 7'sinde Ölüm"e değinen Işık, iki yıl önce çalışmalarına başladıkları filmin altyapısın oluşturduklarını fakat bazı nedenlerle biraz geride kaldıklarını belirtti.

Filmini konusu hakkında bilgi veren Işık, "Çözüm sürecini asiste eden, Türk, Kürt, Alevi, Sünni kardeşliğini konu alan bir film. Bunu, Malatya'da çekmek istiyorum, Melekbaba'da çekmek istiyorum. Yeşilyurt'u, Battalgazi'yi kullanmak istiyorum. Malatya'nın tarihi dokusunu tüm Türkiye'ye göstermek istiyorum" diye konuştu. 

Projeyi yaza doğru başlatmayı düşündüklerini kaydeden Işık, "Bu film, Malatya'da geçen bir Kürt-Türk aşkını konu alıyor" dedi.

Bir gazetecinin, "Çözüm süreci çok güncel bir konu, sizi bu projeye iten neydi?" sorusu üzerine Işık, Türk ve Kürt kültürüne hakim bir kişi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Halkın içinde bir sorun yokken, aslında dünyanın değişik ülkelerinde politik olarak kullanıp insanların gereksiz yere birbirlerini kırmaları, öldürmeleri... Malum, Türkiye 30 yıldan beri böyle bir durumla yaşıyor. Tabii bu çok içimize sindirdiğimiz bir durum değil. Birileri bir şey yapmak zorunda ve ülke olarak tek şansımız, barış, çözüm başka bir alternatif yok zaten. Bundan dolayı, belki karınca kararınca ufak da bir etkimiz olsa, böyle bir projenin içinde bulunmak istedim. Hikayesi de bana ait zaten. Bir de şöyle bir durum var; ülkemizde okuma alışkanlığı maalesef az, çok yüksek değil ama izleme alışkanlığı okuma alışkanlığından daha yüksek. Beyaz perdeye dönüştürülen her konu daha fazla kitleye yayılabiliyor. Bundan dolayı böyle bir projenin içinde olmak istedik. Zaten bizim kendi yaramız, kendi sorunumuz. Eğer biz bunun içinden çıkamazsak başkası gelip de bu konuda bize yardımcı olmayacak. Bir şeyler yapacaksak, biz ülke olarak, Malatya olarak, İstanbul olarak, Ankara olarak, Diyarbakır olarak bunu başarabiliriz."