Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kent merkezindeki yaklaşık 300 yıllık tarihi Vezir Han’ın aslına uygun şekilde restore edilmesi amacıyla 13 Mart’ta ihalesinin yapılacağını açıkladı.

Vali Düzgün, Osmanlı İmparatorluğu döneminde sadrazamlık yapmış Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 1724 yılında yaptırılan Vezir Han’ı 21 Kasım 2014 tarihinde ziyaret ederek, kentin önemli tarihi değerlerinden Vezir Han’ın durumunu yerinde görmüş, görüş ve önerilerini aldığı esnaf ve vatandaşlara Vezir Han’ın hak ettiği değeri bulması için çalışmaları yakından takip edeceğini söylemişti.

Vali Düzgün, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, tarihte önemli bir yer tutan han ve kervansarayların ecdattan kalan eşsiz bir miras olduğunu belirterek, bu mirasa sahip çıkmanın önemine işaret etti. Han ve kervansaraylar açısından Kayseri’nin şanslı olduğunu, İncesu ve Bünyan’daki yapıların yanı sıra kent merkezindeki Vezir Han’ın da konum itibariyle önem taşıdığına inandığını kaydeden Vali Düzgün, “Tarihi Kapalı Çarşı ile iç içe Vezir Han’ın Kayseri’nin kültür ve turizm hayatına kazandırılması çok önemli. Vakıflar Genel Müdürü Sayın Adnan Ertem ile yaptığımız görüşmeler sonucu tarihi hanın restorasyonuna başlanması ile ilgili karar alındı ve 13 Mart’taki ihalenin ardından Vezir Han aslına uygun şekilde restore edilmeye başlanacak” diye konuştu.

Vali Düzgün, restore sonrası Vezir Han’ın Kayseri’nin tarihi ve kültürel mirası ile markalaşmış değerlerinin tanıtımı amacına yönelik olarak kullanılacağını ifade etti.