Cumhuriyetin kuruluşunda önemli bir rol oynayan tarihi Sivas Kongresi'nin 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser programları terör olayları ve şehitler nedeniyle iptal edildi.

4 Eylül 1919’da Sivas’ta gerçekleşen kongrenin 96. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar çerçevesinde bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programlar kapsamında Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü de bir gösteri sunacak.

ETKİNLİKLER BİR HAFTA SÜRECEK

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Vali Alim Barut, 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında bir araya gelen vatanseverlerin, Sivas’ta Cumhuriyetin temellerini attığını belirterek, Cumhuriyet tarihi için bu denli önem arz eden Sivas Kongresi’nin 29 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlandığını kaydetti.

Vali Alim Barut, Valilik, Tugay Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü, İl Özel İdaresi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa bir dizi etkinlik gerçekleştireceğini ifade etti.

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 96. yıldönümü etkinlikleri ile ilgili olarak hazırlanan broşürlerde bazı günlerde yapılacak olan konser programlarının iptal edildiğini anlatan Barut, “Ülkemizin içinde bulunduğu hassas günler nedeniyle iptal edilmiştir. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.

Vali Barut, kutlamaların 29 Ağustos 2015 Cumartesi günü saat 11.00'da yapılacak açılış ile tarihi kent meydanında önemli yazarların ve yayınevlerinin katıldığı 'Sivas Kitap Günleri' ile başlayacak olan etkinliklerde yer alacak programlarla ilgili bilgi verdi.