Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü ile Çukurova Belediyesi 40 ayrı yerde 40 kütüphane oluşturmak üzere harekete geçti. Çukurova Belediyesi gerekli altyapıyı hazırlarken gençler bağış için kulüplerin de kapısını çaldı. Başkan Soner Çetin, vatandaşlara "Kitapları evlerimizde çürütmeyelim" diye seslendi.

Çukurova Üniversitesi Sinerji Kulübü’nden Mehmet Çelikcan, Kaan Vural ve Can Okan Ağca’nın öncülük ettiği ‘çocuklara ve yetişkinlere kitap okuma alışkanlığı kazandırma çabası’ 40 ayrı yer ve beldede kütüphane kurma kararına dönüştü. Ulaşım, taşıma, yer gösterme, afiş gibi konularda Çukurova Belediyesi’nin kapısını çalan gençler, aldıkları olumlu cevabın ardından nokta alanlar belirleyerek harekete geçti ve kısa sayılabilecek sürede 24 kütüphane oluşturdu.

Sinerji Kulübü üyeleri Mehmet Çelikcan, Kaan Vuran ve Can Okan Ağca, hafta sonu yapılacak Adana Demirspor-Adanaspor karşılaşması öncesinde sporseverleri de kitap bağışına davet edecek. 5 Ocak Stadı’nın 8 ayrı girişine 8 ayrı stant koyarak duyuruyu yaygınlaştıracaklarını belirten Mehmet Çelikcan, "Kulüplerimiz bu duyuruyu kendi sitelerine de taşıyacaklar." diye bilgi verdi.

'KİTAPLAR MOBİLYA SÜSÜ OLMASIN'

Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Üniversitesi’nden gençlerin önerdiği ‘kütüphaneler oluşturma’ önerisine anında olumlu cevap vermelerinin altında, Çukurova ilçesini kültür, sanat şehri yapma niyetinin yattığını söyledi. Kitapsız bir evin kurumuş bir ağaçla eşdeğer olduğunu vurgulayan Başkan Soner Çetin, "Sahipleri tarafından okunmuş ama okunduğu yerde mobilya süsü olarak kalmış kitapların sahiplerine sesleniyorum: Lütfen o kitapları belediyemize getirin, kütüphanelere bağışlayın." çağrısında bulundu.