Mersin'in Silifke ilçesinde 20-26 Mayıs tarihleri arasında 42.'si bu yıl 'Göksu Yılı' temasıyla kutlanan Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri sona erdi.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 42. Uluslararası Silifke Kültür Festivali'nin uluslararası boyutta en iyi şekilde yapıldığını ve festivalin amacına ulaştığını belirtti. Silifke kültürünü, kültür haftası içerisinde yer alan etkinliklerle yurt dışından ve yurt içinden gelen misafirlere en iyi şekilde tanıttıklarını ifade eden Başkan Turgut, "Silifke kültürel zenginlikler açısından önemli bir ilçedir. Bu bakımdan her yıl kültür haftamızda yöremize özgü kültürel değerleri ön plana çıkarıyoruz. 1974 yılında Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak başlayan ve 1979 yılına kadar bu isimle adlandırılan festival, 1979 yılından itibaren ise 6. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali olarak kutlanmaya başlanmıştır. 1996 yılında ise Uluslararası Silifke Kültür Haftası adı altında bugünlere kadar ulaşmıştır. 42 yıldır aralıksız kutlanan Silifke festivalinin, diğer festivallerden farkı ülke içerisinde yapılan 3. büyük festival olmasıdır." dedi.

Silifke Kültür Haftası’na 2000 yılından itibaren yörenin kültürünü ve özelliklerini yansıtan isimler verilmeye başlandığını hatırlatan Turgut, "Bu yıl ise Göksu Yılı olarak isimlendirdik. Yurtdışından katılan misafirlerimiz sayesinde Silifke'ye özgü heybe, çilek, yoğurt, keklik, aşuk-maşuk ön plana çıkartılarak ulusal ve uluslararası alanda kültürel değerlerimizi tanıtma imkânı sağladık. Etkinlikler kapsamında ses yarışmaları, el işi sergileri, en iyi batırık yapma, Göksu Irmağı üzerinde rafting sporu ve Yörük kültürünü yaşatan birçok faaliyetler yer aldı. Festivalimiz yurt dışından gelen misafirlerimizin katılımlarıyla adeta bir karnaval havasında geçti. Silifke ve çevresinde yaşayan halkımız da bizleri yalnız bırakmadı. Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.