Bursa Nilüfer Belediyesi, Friedrich Dürrenmatt tarafından yazılan ve Tahsin Saraç tarafından Türkçe’ye çevrilen ‘5. Frank’ adlı tiyatro oyununu Bursalı izleyiciyle buluşturdu.

Nilüfer Belediyesi, büyük beğeni toplayan tiyatro oyunlarını Bursalı tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Aldığı ödüllerle geçtiğimiz sezona damgasını vuran Tiyatroadam tarafından sahneye konulan “5.Frank” isimli oyun Nilüfer’de Nazım Hikmet Kültürevi’nde sahnelendi.
İsviçreli ünlü yazar Friedrich Josef Dürrenmatt'ın kaleme aldığı, çevirisini Tahsin Saraç’ın yaptığı ve Ümit Aydoğdu'nun yönettiği "5. Frank" tiyatro severlerden büyük ilgi gördü.

Oyunda, şiddet ve dolandırıcılık yoluyla iki yüzyıl boyunca haksız kazanç sağlayan Frank ailesinin işlerinin, 5. Frank döneminde aniden karışması ve yönetimdekilerin mevcut düzeni devam ettirmek uğruna içine düştükleri trajikomik durum konu ediliyor. Sevgi, iyilik, sevecenlik, acıma gibi insana özgü duyguların bütünüyle yok sayıldığı, vahşi kapitalizmi; para ve güç gibi olguları eleştiren 5.Frank’ın müzikleri de oyuncular tarafından canlı olarak yapıldı. Friedrich Dürrenmatt'in 1960 yılında yazdığı 5.Frank oyunu, modern ve dinamik reji anlayışı, tempo ve coşkusuyla, seyirciden tam not aldı.