3. Akdeniz Uluslararası Kültür ve Sanat Etkinliği kapsamında Antalya Manavgat'a gelen 5 ülkeden 178 öğrenci grubunun temsilcileri Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i makamında ziyaret ederek turizm şehri hakkında bilgi aldı.

Merkezi Ankara’da bulunan ve öğretmen ve öğrencilerin kurduğu Anadolu Gençlik Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü’nün (AGEM) bu sene 3. Akdeniz Uluslararası Kültür ve Sanat Etkinliği buluşmasını Manavgat'ta yapıyor.

Etkinlik kapsamında Manavgat'a gelen Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Gana ve Etopyalı öğrenci grup temsilcileri Başkan Sözen'i ziyaret etti. Yabancı öğrenciler, geleneksel giysileri yaptığı Manavgat Belediyesi ziyaretinde renkli görüntüler oluşturdu.

Öğrencilerle sohbet eden Sözen, yabancı öğrencilere Manavgat hakkında bilgi vererek kendi ülkeleriyle ilgili bilgi aldı. AGEM Başkanı Kadir Hakan Gören, yaptığı konuşmada yabancı öğrencilerin etkinlik kapsamında 5 gün süresince Manavgat’ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek tarihi ve külterel yerlerle ilgili bilgi sahibi olacağını söyledi.

Manavgat halkına ülkelerinin halk danslarını ve performanslarını sergileyeceklerini belirten Gören, bu etkinliğinin aynı zamanda ülkeler arası kültürlerarası kaynaşmayı sağlayacağı için önemli bulduklarını kaydetti. Ziyarette Sözen’e yabancı öğrenciler Atatürk silüeti bulunan tişörtü hediye etti. Başkan Sözen ise Manavgat Belediyesi’ni temsilen içinde Manavgat görselli anı tabağı, Atatürk imzalı kalemlerin bulunduğu çanta hediye etti.

5 ülkenin gençlerini makamında ağırlamaktan son derece mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Sözen, gençlerden Manavgat’ın güzelliklerini, yaşam şeklini ülkelerinde anlatmalarını istedi. Yabancı öğrencilerde Manavgat'ı beğendiklerini ülkelerine dönünce Türkiye'de gördükleri sıcak ilgi ve misafirperverliğini her ortamda anlatacaklarını söyledi.