53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, Türkiye filmlerinin ulusal ve uluslararası iletişim, networking ve pazarlamalarına katkıda bulunmak üzere hazırlanan Film Talent Marketing Rounds (FILM TMR) başlıyor.
Antalya’da 16-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 53. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, Türkiye filmlerinin ulusal ve uluslararası iletişim, networking ve pazarlamalarına katkıda bulunmak üzere FILM TMR kurgulandı. 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin dikkat çekici bölümleri arasında yer alacak FILM TMR’nin, Türkiye sinemasının geleceği adına önemli bir katkı sağlaması hedefleniyor.
Türkiye filmlerinin hem iletişim hem de ticari olarak daha da güçlenmesi açısından önem taşıyacak yeni platformun, zamanla Türk filmlerinin hem ülkede hem de dünyada, televizyon, dağıtıcılar, online film alıcıları gibi kanallar aracılığıyla daha fazla insana ulaşması sağlanacak. 53. Uluslararası Antalya Film Festivali Direktörü Elif Dağdeviren, Türk sinemasının geleceği adına büyük bir adım olan FILM TMR ile Türkiye sinemasının tüm bileşenlerini, Türkiye ve dünya sinema sektörü ve medyasıyla buluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Dağdeviren, festival seçkisinden bağımsız olarak tüm tamamlanmış filmlere açık olan FILM TMR ile dağıtımcılar, televizyon alıcıları, online film dağıtımcıları, uluslararası festivaller gibi tüm alıcıların, Türkiye’de Ocak 2015’ten sonra çekilmiş filmleri seyretmelerini ve bir araya gelebilmelerini sağlamak istediklerini kaydetti.
Türk sinemasında kazanımlarını görebilecekleri bir bölüm olduğunu belirten Dağdeviren, "Sinemamız adına büyük bir adım olan FILM TMR, Türkiye’de üretilen uzun metrajlı filmlerin dünyaya açılabilmesi için gerekli ilişkilerin kurulacağı, film pazarlama, ilişki sağlama ve iletişim platformu. Aynı zamanda da bitmiş filmlerin pazarlanmasına, tanıtılmasına yönelik atölyeler, çalışmalar ve birebir görüşmeler de yer alacak" dedi.
Öte yandan, geçen yıl festival sırasında duyurusu yapılan ve yıl boyunca sektörden alınan geri dönüşlerle şekillenen FILM TMR, 16-23 Ekim tarihlerinde festivalin yeni merkezi Cam Piramit’te gerçekleşecek. Bu bölüme, Ocak 2015 sonrasında çekilen tüm Türkiye yapımı filmler, festivalin resmi internet sitesi antalyaff.com üzerinden 29 Eylül Salı gününe kadar başvuru yapılabilecek.