Malatya’da Özel Rahime Batu ve Turgut Özal İlkokulları tarafından düzenlenen ‘Kelebeklerin Dünyası’ isimli sergide fotoğraf sanatçısı İrfan İşlek’in 28 ilde 6 yıl boyunca çektiği kelebek fotoğrafları görücüye çıktı.

Malatya Park Alışveriş Merkezi fuaye alanında 'Kelebeklerin Dünyası' fotoğraf sergisi açıldı. Özel Rahime Batu ve Turgut Özal İlkokulları tarafından düzenlenen sergide fotoğrafçı İrfan İşlek’in 6 yılda 28 ili gezerek çektiği kelebek fotoğrafları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fotoğrafçının objektifine yansıyan birbirinden özel, rengarenk kelebekler ilgiyle karşılandı. Sergide fotoğraflarla birlikte kelebeklerin özellikleri bilgi notlarıyla katılımcılara aktarıldı.

İrfan İşlek, sergiye ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de 415 kelebek türü olduğun belirtti. 6 yılda 28 ili gezerek ülkedeki 304 türü görüntülediğini anlatan İşlek, bu çalışma sırasında çok büyük keyif aldığını ifade etti. İşlek, “Ülkemizdeki bu zenginliği objektiflere taşıyarak sizlerle buluşturduğum için mutluyum. Bazen hava koşulları falan zorladı ama kelebekleri görüntülemek güzeldi ” dedi.

Rahime Batu İlkokulu Müdürü Muzaffer Güler ise Türkiye’de ilk kez düzenlenen bir sergiyi organize etmenin onurunu yaşadıklarını ifade etti. Birbirinden ilginç karelerin yer aldığı serginin hakikaten özgün olduğunu vurgulayan Güler, “Yaratılış harikası kelebekleri Malatyalıların beğenisine sunmak istedik. Yoğun ilgi ve katılımlarından dolayı tüm Malatyalılara teşekkür ederiz.” dedi.