Yıllardır kaşık ve çatala verdiği şekillerle büyük beğeni toplayan Devlet Sanatçısı Yılmaz Emen, ‘Zanaattan Sanata 65. Yıl’ adlı 93. kişisel sergisinde, kaşıktan yaptığı el emeği göz nuru heykellerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Bursalı usta sanatçı Yılmaz Emen, kaşıktan yaptığı özel heykellerini 65. sanat yılında 93. kişisel sergisiyle sanatseverlerin izlenimine sundu. Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sergilenen eserler, Devlet Sanatkârı Yılmaz Emen’in yeteneğinin yansımalarını gözler önüne serdi. Bursalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas da katıldı. Programda konuşan Karlık ve Elbas sanatçı Emen’e özel sergiden dolayı Yeşil Türbe çinisi armağan etti.

'EN BÜYÜK UHDEM İTALYA VE FRANSA'DA SERGİ AÇMAK'

Usta sanatçı Yılmaz Emen, 65. sanat yılında 93. sergisini açmanın heyecanını, mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi. Serginin hazırlığında kendisine destek olan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Emen, yakında Viyana’da açacağı serginin hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, "İçimde bir ukdem var. İnşallah İtalya ve Fransa’da da sergi açmayı gönülden istiyorum" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Emen, konuklarına sergiyi gezdirdi ve ürünleri hakkında bilgiler verdi. Özel sergide, Yılmaz Emen’in 100 heykeli ile 100 adet de fotoğraf ve belge yer alıyor. Sergi, 25 Nisan Cumartesi gününe kadar Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde görülebilecek.