OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) tarafından 7. Aşık Feymani Şenlikleri düzenlendi.

Harkaçtığı Köyü Eğitim ve Kültür Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen şenlikte, çevre il ve ilçelerden gelen 10 usta ve çırak aşık, atıştı.

Yaklaşık 3 saat süren etkinlikte, sahneye çıkan halk ozanlarının seslendirdiği şiir, ağıt ve türküler de ilgiliyle izlendi.

Kaymakam Muhittin Pamuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçek adı Osman Taşkaya olan halk ozanı Aşık Feymani'nin önemli değerler arasında yer aldığını söyledi.

Aşıklık geleneğinin halk edebiyatındaki önemine değinen Pamuk, "Aşıklık geleneğinin genç kuşaklara aktarılması anlamında bu tür etkinliklere her zaman desteğimiz devam edecek." dedi.

KAVAK Başkanı İbrahim Boysal ise Aşık Feymani'nin Kadirli'ye değil Türkiye'ye mal olmuş bir sanatçı olduğunu ifade etti.

Yaşarken adına şenlikler düzenlenen sanatçının değerinin bilinmesi gerektiğini anlatan Boysal, etkinliğine destek veren ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Şenlikte, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.