MALATYA (AA) - 7. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin 4-10 Kasım tarihlerinde düzenleneceği bildirildi.

Festival koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Valiliğinin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından organize edilen festivalin bu yıl 7'ncisi düzenlenecek.

Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesinin de destek verdiği festival kapsamında, ulusal ve uluslararası film, ulusal ve uluslararası dünya panoraması, bir ülke sineması, retrospektif, onur ödülü filmleri, kısa film seçkileri ve çocuk filmlerinden oluşan 100'ün üzerinde film sinemaseverlerle buluşacak.

Gösterimlerin birçoğu yönetmen ve oyuncuların katılımıyla olurken, gösterimler sonrası gerçekleşecek söyleşilerle izleyiciler ve film ekipleri bir araya gelecek.

Film seçkilerinin yanı sıra gerçekleştirilecek sinema ve fotoğraf atölyeleri, sergiler, söyleşiler ve konserlerle Malatyalılar ve sinemaseverler festivalin keyfini sürecek.