Fas’ın Sale kentine bu yıl 9’uncusu düzenlenen festival, ödüllerin sahiplerini bulmasıyla sona erdi. Ödül törenine, Fas İskan, Şehir Planlama ve Kent politikası Bakanı Mohamed Nabil Benabdallah ile Haberleşme Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Mustapha El Khalfi de katıldı.

8 kadından oluşan jürinin başkanlığını Kanadalı yönetmen ve yazar Manon Barbeau yaptı. En iyi senaryo ödülüne, Türk yönetmen ve oyuncu Deniz Gamze Ergüven’in, Türkiye-Fransa-Almanya’da çekilen 97 dakikalık “Mustang” adlı filmi layık görüldü.

En iyi film ödülü ise Mısırlı yönetmen Ahmed Abdallah’ın “Decor” adlı filmine verildi. En iyi kadın oyuncu, Brezilyalı yönetmen Anna Muylaert’in “The seconde mother" filmindeki rolüyle Regina Casé seçildi. En iyi erkek oyuncu ise Mısırlı yönetmen Ahmed Abdallah’ın “Decor” adlı filmindeki rolüyle Maged El Kedwany oldu. Jüri özel ödülünü, İtalyan yönetmen Laura Bispuri’nin “Sworn virgin” adlı filmi aldı.

Kısa metraj Fas filmi dalındaki ödül Faslı yönetmen Asmae El Moudir’in “Bout-a-bout” adlı filmine, uzun metraj Fas filmi dalındaki ödül, Faslı yönetmen Mohamed Mouftakir’in “L’orchestre des aveugles” adlı filmine, belgesel dalındaki ödül ise Ürdünlü yönetmen Yasmin Fedda’nın “Queens of Syria” adlı filmine gitti.

“Kadın Sineması” olarak da tanınan festival, sinema dünyasında kadınları ön plana çıkarıp ödüllendiriyor. 1 hafta süren festivalde, birçoğu kadın olan yönetmen, yapımcı, oyuncu, film eleştirmeni, yazar, senaryo yazarı buluştu.

Festivalde yerli ve yabancı, uzun metraj, kısa metraj ve belgesel alanlarında 30’dan fazla film gösterime girdi.