KAHRAMANMARAŞ (AA) - Türk edebiyatının usta şairlerinden Abdurrahim Karakoç, vefatının 3. yılında memleketi Kahramanmaraş'ta anıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından şairin doğduğu Ekinözü ilçesindeki Yunus Emre Ortaokulu konferans salonunda anma programı düzenlendi.

Şair Abdurrahim Karakoç'un oğlu Türk İslam Karakoç, yaptığı konuşmada, babasının doğduğu yerde böyle bir anma programının yapılmasının kendisini duygulandırdığını söyledi.

Usta bir şairin oğlu olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Karakoç, "Bugün değerli hocalarımız rahmetli babamı yad ettiler. Anlatılanlarla bir kez daha babamla gurur duydum ve duymaya da devam edeceğim. Türk milleti ve Türkçe ayakta kaldığı sürece rahmetli babam her zaman yad edilecek. Bu programa emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç bey olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fetih Yanardağ'ın moderatörlüğündeki programda, Prof. Dr. Nurullah Çetin, Dr. Oğuz Paköz, Ramazan Avcı ve Şaban Sözbilici, usta şairin hayatından ve şiirlerinden kesitler sunarak, Abdurrahim Karakoç'u anlattılar.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraşlı Öksüz Ozan, Ozan Rıza ve Ozan Nuri, Karakoç'un bestelenmiş türkülerini seslendirdi. Ozanların Abdurrahim Karakoç temalı atışmaları da izleyicilerden alkış aldı. 

- Abdurrahim Karakoç'un özgeçmişi

1932 yılında o dönemde köy olan Ekinözü'nde doğan Abdurrahim Karakoç, çocukluk çağından itibaren şiire ilgi duymaya başladı.

Elbistan Belediyesinde 1958-1985 yıllarında muhasebeci olarak çalışan ve aşık tarzı şiirin büyük ustaları arasına giren Karakoç'un ilk eserleri Elbistan'da yayımlanan Engizek gazetesinde yer aldı. 

Hece vezniyle aşk, gurbet ve sosyal temalı şiirler kaleme alan Karakoç, ironik yazılarıyla da geniş kitlelere hitap etti. 

- ''Mihriban'' unutulmazlar arasında

Yazdığı şiirlerinden bazıları bestelenerek birçok sanatçı tarafından seslendirilen Karakoç'un ''Mihriban'' adlı eseri, Türk halk müziğinin unutulmazları arasında yer alıyor. 

''Yasaklı Rüyalar'', ''Gerdanlık 1-2-3'', ''Parmak İzi'' adlı kitapları bulunan ünlü şairin ''Çobandan Mektuplar'' adlı denemesi de basıldı.

Abdurrahim Karakoç, evli ve 3 çocuk babasıydı.