Çankırı Belediyesi’nin son iki yıldır yaz etkinlikleri içerisinde düzenlediği açık hava sineması gösterimleri başladı.

Bir ay boyunca her hafta Cuma ve Cumartesi günleri saat 20.30’da Türk sinemasının seçkin filmlerini Çankırılılar ile buluşturan program, daha ilk haftasında beklenen ilgiyi gördü. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı sinema gecelerinin ilk gösteriminde Türkiye’deki izleyici oranı ile 3,5 milyon sınırını aşan nadir filmlerden olma unvanına sahip bol ödüllü ‘Babam ve Oğlum’ filmi yer aldı. 2005 yapımı, ‘Babam ve Oğlum’ izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Belediyenin sinema etkinliğinde kullanılan 35 yıllık nostaljik film makinesi de dikkatleri çekti. Filmlerin gösteriminde; 35 mm’lik film makinesi yanında sarma makinesi de kullanılıyor. Parkta sinema gösterimlerini ücretsiz olarak sunan belediye, yaz akşamlarını renkli ve eğlenceli hale getiriyor.

Çankırılıları sinema etkinliğine davet eden Belediye Başkanı İrfan Dinç, açık havada rahat ve keyifli bir şekilde film izlemenin tadına vararak yazlık sinema nostaljisini yaşatmayı ve nesillere aktarmayı amaçladıklarını ifade etti.

Açık havada sinema gösterimi; 18–29 Ağustos ‘Mavi Gözlü Dev’, 4–5 Eylül ‘Hababam Sınıfı Güle Güle’, 11–12 Eylül ‘Hafız Yusuf Efendi’ filmleri ile devam edecek.