Geleneksel El Sanatlarını Yaşatma ve Kadın Girişimciliği Destekleme Derneği ile Adana Olgunlaştırma Enstitüsü işbirliğinde hazırlanan ve SODES kapsamında yürütülen ''Geçmişten Günümüze Türk Mutfağı Projesi'' faaliyetleri devam ediyor.

Projeyle enstitüde atıl haldeki 30 metrekarelik alanda endüstriyel mutfak atölyesi oluşturuldu. 

Atölyede 18-25 yaş arası 30 kadın, haftaiçi her gün 6 saat teorik ve uygulamalı olarak aşçı yardımcılığı ve ayrıca 72 saatlik girişimcilik eğitimi alıyor.  

Proje faaliyetleri kapsamında eğitim alan öğrencilerin hazırladığı yemeklerin sergilendiği yöresel yemek festivali gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Büyük, enstitüde düzenlenen etkinlikte, enstitünün şimdiye kadar yaptığı çalışmalarla iz ve eser bırakan bir kurum olduğunu belirtti.

Enstitünün, ortağıyla işbirliğindeki projeyle kendileri için de çok önemli olan Türk mutfağının korunması, ortaya çıkarılması, yaşatılması konusunda bir eğitim programını gerçekleştirdiğini ifade eden Büyük, şunları kaydetti:

"Gelişmişlikle medeniyetle ilgili belki en önemli konulardan biri de yeme içme kültürüdür. Bu konudaki çalışmalar farklılaştırır bizi. Türk mutfağı da dünya mutfağı içinde kendine has özel bir yeri vardır ve bunu da korumamız, yaygınlaştırmamız ve tanıtmamız gerekmekte. Bu çerçevede güzel bir çalışma olmuş. Ümit ederim her yönüyle daha da gelişir."

Okul Müdürü İkbal Kalın da projede başarılı olan kursiyerlerin turizmde gelişen bir kent olan Adana'da artan otel, restorant, toplu yemek yapılan mutfaklarda işgücü piyasasının ihtiyaçlarına göre istihdam edileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından hazırlanan yemekler ikram edildi.