Adıyaman'da "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Vali Halil Işık Kültür ve Sanat Evi'nde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında dereceye giren 52 fotoğraf sergilendi.

Açılışını yaptığı sergiyi gezen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye'nin ve Adıyaman'ın geleceğini oluşturan tarımın farklı dallarının sergide yer aldığını söyledi. 

Adıyaman'ın tarım kenti olduğunu ve halkın tarımla iç içe yaşadığını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:

"Bu yılki  sergide Adıyaman'la ilgili iki fotoğraf yer alıyor. Bu da bizleri mutlu ediyor. İnşallah temelini attığımız barajlar ve devam eden sulama projelerinin tamamlanmasıyla ilimizde 600 bin dönümlük zirai arazi sulanmış olacaktır. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle 100 bin insanımıza iş, aş ve ekmek kapısı açılacak ve istihdam kaynakları yaratılacaktır" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan da 6'ıncısı düzenlenen yarışmanın 6 kategoride gerçekleştirildiğini belirtti. 

Yarışma ve sergi ile tarımın kırsal kesimde nerelerde, nasıl işendiğini göstermek ve tarıma olan duyarlılığı artırmanın amaçlandığını vurgulayan Alan, serginin 3 gün gezilebileceğini kaydetti.

Açılışa Vali Yardımcısı Levent Öztin, Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Gürbüzcan, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli ve öğrenciler katıldı.